vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Waarom kamerhoge gordijnen? Een naadloos resultaat

Kamerhoge gordijnen zijn mooi, indrukwekkend, rustig en geven elke kamer meer stijl. Niet zo raar dus als u bij het uitzoeken van gordijnen graag kamerhoge gordijnen wilt. En kiest u dan ook nog voor kamerhoge stoffen, dan heeft u naadloze gordijnen. Maar wist u dat u daarvoor niet op de hoogte van de stof maar op de breedtemaat moet letten? Wij leggen het u uit!

Voordelen van naadloze gordijnen

Naadloze gordijnen hebben veel voordelen. Ten eerste vallen ze gewoonweg mooier omdat er geen naden zijn die plooien op een verkeerde plek creëren. Het gordijn valt dus gelijkmatiger wat beter oogt. En heeft u een gordijn of in-between met een motief, dan weet u zeker dat bij een naadloze variant het patroon doorloopt zoals het bedoeld is. Er is immers geen patroonverlies doordat banen aan elkaar genaaid zijn.

Kamerhoge stof dankzij de breedte van de stofrol

Voor een kamerhoge stof gaat u niet op zoek naar een gordijnstof die onbeperkt van hoogte is. Dat bestaat namelijk helemaal niet. Een kamerhoog naadloos gordijn wordt gemaakt uit een brede stofrol. Normaal gesproken is die stofrol tussen de 120 en 150 cm breed. Bij een kamerhoge gordijnstof is dat 278-300 cm. De breedte is onbeperkt waardoor er geen banen aan elkaar genaaid hoeven te worden. Overigens moet er wel altijd nog een aantal centimeter gereserveerd worden voor de zomen aan de onder- en bovenkant.

Minder stof, minder werk

Een kamerhoog gordijn oogt chique en klinkt misschien duur maar vergeet niet dat ze in praktijk minder stofverlies opleveren en dat er minder werk aan verricht hoeft te worden. Per saldo is het dus niet duurder dan wanneer u van dezelfde stofsoort een smallere stof zou kiezen waarvan de banen nog aan elkaar gezet moeten worden.

In heel veel stoffen verkrijgbaar

Naast al deze voordelen van kamerhoge gordijnen is er nog meer goed nieuws te vertellen; steeds meer stoffen zijn in brede stofrollen beschikbaar. Ofwel, u heeft steeds meer keuze uit stoffen voor kamerhoge gordijnen. Ook in het trendy velours!

Vakkundig gemaakt voor een mooi resultaat

Kamerhoge gordijnen die goed hangen, maken de ruimte echt af. En dus meten onze dealers alles altijd zelf in en laten de stof vakkundig verwerken in onze ateliers waarna ze netjes opgehangen door vakmensen. U heeft er dus geen omkijken naar, behalve dat u wel even eerst de stof moet uitkiezen. En ook daarvoor kunt u een beroep doen op de interieurstylisten van onze verkooppunten. Ze helpen u graag met het uitkiezen van de juiste kamerhoge gordijnstoffen. Neem contact met ze op voor de mogelijkheden.

Gepubliceerd op: 9 februari 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: