vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Kies de beste raamdecoratie voor een dakraam

Hier kan u uit kiezen

Een dakraam is een ideale oplossing als u van een kleine kamer een ruimere kamer wilt maken. Of als die donkere zolder in een fijne slaapkamer of badkamer veranderd moet worden. Maar die ruimtes hebben ook goede raamdecoratie nodig, en niet alles past bij een dakraam. Gelukkig is er nog genoeg raamdecoratie die past bij een dakraam. Waar u uit kunt kiezen en waar u op moet letten, leest u hier.

Smalle glaslijsten

Typisch van een dakraam zijn de smalle glaslijsten. En de vaak schuine positie van het raam doordat ze in een dak geplaatst zijn. Twee belangrijke kenmerken die essentieel zijn bij de keuze van raamdecoratie. Want niet alles past in die smalle glaslijsten. En zeker niet alles staat mooi of is functioneel bij een schuin raam. Een gordijn dat recht naar beneden hangt, is niet mooi en heeft geen enkel nut bij zo’n raam. De raamdecoratie die u kiest, moet dus niet te breed zijn, en vast bevestigd kunnen worden tegen het raam aan.

Duette®Shades

De Duette®Shades zijn ideaal voor een dakraam. Dit mooie raamproduct is er in drie plooibreedtes en de smalste daarvan, 25 mm, past zeker in de smalle glaslijst. Het blijft altijd mooi tegen het raam aanzitten, hoe schuin u het raam ook kantelt!

Verduisterend, transparant, of allebei

Duettes zijn er in transparante, blikdichte en verduisterende stoffen. En wilt u iets voor het raam dat geschikt is voor overdag én voor de avond en nacht? Dan combineert u twee verschillende stofdiktes in een Duette met de Day & Night-uitvoering. Daarmee heeft u bijvoorbeeld een transparante en verduisterend gordijn in een pakket voor het raam. Wel zo handig als u ook overdag het licht in de ruimte wilt kunnen filteren.

Duettes in EasyClick

Bij de Duettes heeft u veel keus doordat elke stof er in talloze kleuren is. Ook isoleert dit raamproduct heel goed dankzij die kenmerkende honingraatstructuur. En u kunt de Duettes als top-down, bottom-up laten uitvoeren, ook met EasyClick. Die uitvoering is wel zo handig als u ze bijvoorbeeld in het midden wilt kunnen vastzetten!

Plisségordijnen

Een andere mooie en slimme optie voor een dakraam zijn de plisségordijnen. Plissés zijn er in twee plooibreedtes waarvan de smalste, 20 mm, prima in een smalle daklijst past. Ook de plisségordijnen kunnen met EasyClick geleverd worden zodat ze strak tegen het raam aanblijven, of het nu recht of schuin staat.

Day & Night voor het dakraam

Ook de plissés zijn er in transparante, blikdichte en verduisterende stoffen, elk in talloze kleuren. En net als de Duettes zijn ook plisségordijnen in een Day & Night-uitvoering leverbaar en kunnen ze in een top-down, bottom-up geleverd worden.

Elektrisch bedienbaar

Een dakraam kan heel hoog zitten waardoor u er niet of niet makkelijk bij kunt. Is dat het geval? Dan zijn de Duette®Shades én de plisségordijnen nog steeds een perfecte keuze. Beide kunnen namelijk elektrisch bediend worden. Hoe hoog ze ook zijn, u opent en sluit ze dan heel gemakkelijk via een afstandsbediening of met een app op uw smartphone!

Raamdecoratie voor het dakraam? Ga naar de Toppoint dealer!

De beste raamdecoratie voor een dakraam kiest u bij een van de winkels van Toppoint; wij hebben een ruim aanbod in plisségordijnen en Duette®Shades en in de winkel een team van interieurstylisten die u graag persoonlijk advies geven. Bent u dus op zoek naar de beste raamdecoratie voor een dakraam? Kom dan snel langs!

Gepubliceerd op: 4 januari 2022

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: