vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Laat gordijnen door de vakman opmeten

Waarom u gordijnen door de vakman moet laten opmeten…

Oké, niets moet natuurlijk… maar wilt u dat de nieuwe gordijnen perfect voor uw ramen hangen? Dan is het wel heel erg slim om een vakman in te schakelen. Dan weet u namelijk zeker dat het perfect geregeld wordt; vanaf het inmeten tot en met het installeren. En, niet onbelangrijk, het is ook veel gemakkelijker als u het laat doen!

Instinkers

Veel makkelijker dan een kozijn opmeten lijkt het niet te worden. Maar toch bevat het opmeten voor gordijnen een paar stiekeme instinkers. Weet u bijvoorbeeld of u op de dag of in de dag moet meten? Wat het verschil is en waarom u überhaupt voor de een of de ander zou moeten kiezen? Komt u wel bij de bovenzijde van het kozijn zonder halsbrekende toeren uit te moeten halen? En wat moet u doen als u een vensterbank hebt, of juist niet?

Rails of roede? Enkele of driedubbele gordijnplooi?!?

Heeft u al die zaken getackeld, dan moet u zich nog afvragen of u de gordijnen op een rails wilt laten ophangen of op een roede? Die keuze bepaalt namelijk hoeveel gordijnstof u nodig heeft. Datzelfde geldt voor de gordijnplooien; een enkele plooi is handig bij zwaardere gordijnen en daarbij is minder stof nodig om het raam te bedekken dan bij een driedubbele plooi of de Wave-plooi. En dus moet u voordat u gaat meten en rekenen, weten welke gordijnplooi u wilt!

Hoeveel meter gordijnstof

Wat voor plooi u kiest, hoe u de gordijnen ophangt en of u rekening moet houden met een andere laag raamdecoratie, dat zijn allemaal zaken die komen kijken bij het opmeten van gordijnen. Omdat dat dus bepaalt hoeveel meter gordijnstof besteld moet worden. Maar die keuzes, die maakt u niet even snel. Het soort plooi bijvoorbeeld en de keuze tussen een roede of rails, is nogal bepalend in de uitstraling van uw interieur.

Raamdecoratie voor uw woonstijl

Ook voor die vragen kunt u bij de vakman terecht; ofwel onze woonadviseurs. Zij weten precies wat mogelijk is met de verschillende soorten raamdecoratie, de stoffen en vooral ook wat mooi past in uw interieur. Of u nu een klassieke woonstijl heeft of juist een moderne urban-inrichting. Samen met u bekijken ze de mogelijkheden, adviseren ze u wat het effect zal zijn en helpen u de keuzes te maken uit de vele opties.

Kwaliteit en conform afspraken, bij de vakman

Zijn alle keuzes eenmaal gemaakt en de gordijnen ingemeten, dan is het eigenlijk uit uw handen. Maar wie voor een vakman als Toppoint gekozen heeft, weet dat het goed komt. Wij laten de gordijnen immers in eigen ateliers maken waarbij nauwlettend wordt toegezien of de uitvoering conform afspraak en de gewenste kwaliteit is. En zijn ze klaar, dan worden de gordijnen netjes geleverd en opgehangen zoals besproken.

Wilt u ook kwaliteit en gemak? Kom dan naar een van onze verkooppunten!

Dus, waarom zou u moeilijk doen als het ook echt makkelijk kan? Bij verkooppunten van Toppoint regelen we voor u de raamdecoratie vanaf een persoonlijk interieuradvies tot en met het laatste detail bij het ophangen ervan. U weet dus altijd zeker dat u gaat genieten van mooie raamdecoratie die perfect in uw interieur past. Wilt u dat ook? Dan bent u meer dan welkom bij een van onze verkooppunten

Gepubliceerd op: 28 mei 2019

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: