vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Lamellen: volop mogelijkheden

In kleur, materiaal, afwerking en gebruik

Lamellen worden nogal eens onderschat. Zo wordt bij lamellen nogal eens aan de kunststof lamellen van vroeger gedacht. Maar die zijn echt al lang passé. Tegenwoordig zijn lamellen er in verschillende materialen, heel veel tinten en zelfs in meerdere varianten. Kiest u voor lamellen in huis? Dan heeft u daarmee volop mogelijkheden!

Transparante pvc lamellen

Het materiaal van lamellen bijvoorbeeld. Die zijn er in pvc, een robuust materiaal dat wel veel zachter oogt dan het kunststof van vroeger. Ook zijn er aluminium lamellen die van zichzelf al een wat stoere uitstraling hebben. En er zijn stoffen lamellen, die voor een warmere sfeer zorgen. Overigens zijn de pvc lamellen ook transparant te maken; u kunt hier gaatjes in laten perforeren. Kleine gaatjes die lichtinval mogelijk maken. U bepaalt het aantal gaatjes en daarmee de mate van lichtinval.

Ook voor de badkamer, keuken of kantoor

Met lamellen heeft u een raamdecoratie die geschikt is voor elke ruimte en die past bij elke woonstijl. Het hangt er maar net vanaf in welk materiaal u ze kiest. De pvc en aluminium lamellen zijn vochtbestendig en kunnen dus in keukens en badkamers gebruikt worden. De stoffen zijn er ook in een warmtewerende en brandvertragende variant waarmee ze weer heel geschikt zijn voor een werkkamer of kantoor.

Van heel smal tot heel breed

Ook de uitvoering van lamellen kan helemaal naar wens gedaan worden. Natuurlijk kiest u uw favoriete kleur of dessin. Maar ook de breedte bepaalt u zelf. Kies uit smal (89 mm), normaal (127 mm) en heel breed (250 mm). De lamellen kunnen ook voor grote raampartijen gehangen worden, tot maar liefst 6 meter breed.

Een lamel in een gordijn: ontdek de Versus®

En dan is er nog een variant van de lamel die op het oog helemaal niet bij de lamellen lijkt te horen: het Versus® gordijn. Op het eerste gezicht lijkt het gewoon een gordijn van transparante stof met een scherpe vouw. Maar kijkt u goed, dan ziet u in die plooi een lamel. Van een transparant of semi-transparant in-between gordijn heeft u zo in een handomdraai een dimmend gordijn. Door de innovatief weggewerkte lamellen in de gordijnstof.

Laat u inspireren en adviseren bij onze verkooppunten!

Bent u nieuwsgierig geworden naar de vele mogelijkheden van lamellen? Kom ze dan eens zelf bekijken in de winkel. Want de vele mooie kleuren van het materiaal en de hoogwaardige afwerking van de techniek is iets dat u echt eens zelf moet zien. En wilt u advies hoe u ze het beste in uw interieur kunt opnemen? Vraag het de interieuradviseurs. Zij helpen u graag de perfecte match voor uw woning of kantoor te vinden.

Gepubliceerd op: 8 december 2020

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: