vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Maak uw huis lenteproof met plissé­hordeuren

Zodat u nu echt van de lente kunt genieten

Als het dan eindelijk eenmaal lente is, wilt u het liefst alles opengooien. Hup, die frisse lucht naar binnen! Maar helaas komt er vaak meer naar binnen dan alleen die frisse lucht. Zoals insecten en in het voorjaar vooral ook de pollen. Gelukkig kunt u dat allemaal tegenhouden met een goede hordeur. De plisséhordeur bijvoorbeeld. Daarmee maakt u uw huis lenteproof en kunt u echt van de lente genieten.

Anders dan andere hordeuren

Een plisséhordeur is geen hordeur zoals andere horren. Deze hordeur staat nooit in de weg, kan tegen een stootje en blijft altijd stevig op z’n plekje staan. Ideaal dus. En bovendien is het ook nog te maken van pollenwerend horrengaas.

Pollenwerend horrengaas

Dat pollenwerende horrengaas is een bijzonder gaas; het houdt meer dan 90% van de pollen buiten. Dus hoeveel pollen ook in de lucht zweven, als u de buitendeuren open wil zetten kan dat met een plisséhordeur met pollenwerend gaas. Zolang u die hordeur dan maar dichthoudt natuurlijk.

Zit nooit in de weg

De plisséhordeur heeft geplisseerd horrengaas. En dat is superhandig omdat het daardoor tot een smal pakketje dichtgeschoven kan worden. Het zit dan netjes aan de zijkant en zit niets of niemand in de weg. Doet u de buitendeur dicht, dan schuift u de hordeur opzij en heeft u nergens last van.

Geplisseerd horrengaas = Hele sterke hordeur

Ook is deze hordeur heel sterk, juist doordat het van geplisseerd horrengaas gemaakt is. U schopt hier niet snel doorheen. Eerder schopt u de hor even uit de geleiding op de grond. Maar dat is geen enkel punt, u plaatst het in een handomdraai weer terug, schuift het even in zodat de plissés weer keurig in de plooi zitten en de hor weer open en dicht kan zoals het hoort.

Ook voor schuifdeuren of dubbele, openslaande deuren

Wilt u de lente maximaal naar binnen laten komen met een schuifdeur of een dubbele openslaande deur? Ook dan kan de plisséhordeur alle ongewenste insecten of pollen buitenhouden. Gewoon doordat u dan twee van deze hordeuren laat plaatsen. Elk sluit af met een kleine borstelrand en tegen elkaar aan vormt dat een naadloze dichting. Geen insect of pol die tussen deze deuren heen komt!

In 12 RAL-kleuren

Het leuke van een plisséhordeur is ook nog eens dat het frame uitgevoerd kan worden in 12 RAL-kleuren. Kies de kleur die het beste aansluit bij de kozijnen en u laat de hor helemaal opgaan in het interieur.

Maatwerk in hordeuren, bij onze dealers

Een hor is ideaal om maximaal van de lente te genieten, zonder gedoe met insecten of pollen in huis. Maar, dan moet die hor natuurlijk wel op maat gemaakt worden. Dat regelen we met Toppoint, door het in te meten en na zorgvuldige productie het persoonlijk te komen plaatsen. Bent u benieuwd hoe zo’n plisséhordeur er in het echt uitziet? Kom dan eens naar een winkel van een van onze dealers. U vindt daar verschillende voorbeelden en onze adviseurs vertellen u er graag meer over.

Gepubliceerd op: 20 april 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: