vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Meer licht in de kamer? Kies de juiste raamdecoratie!

Een lichte kamer lijkt al snel groter. Maar wat nu als u een kamer op het noorden heeft? Dan is de ruimte van zichzelf al donker. Raamdecoratie lijkt dan een letterlijke sta-in-de-weg omdat het de kamer nog donkerder maakt. Maar dat hoeft niet. Als u de juiste raamdecoratie kiest kunt u van een donkere ruimte een lichtere kamer maken!

Licht de kamer in

Licht is een wonderlijk iets. Het heeft invloed op ons humeur en het verandert ruimtes doordat het ze optisch groter doet lijken. Maar ook kan licht gestuurd worden. Door bijvoorbeeld materialen en kleuren die licht weerkaatsen. Daarmee trekt u feitelijk het licht de kamer in!

Lichte raamdecoratie maakt lichtere kamers

Een heldere kleur weerkaatst licht. Wilt u een lichtere kamer? Kies dan voor heldere, lichte tinten op de muren, op de vloer maar ook voor de ramen. Want met raamdecoratie kunt u een groot verschil in lichtinval maken.

Jaloezieën in hout of aluminium

Lichte jaloezieën, zowel de houten als aluminium, vangen het licht op en sturen het de kamer in. Zeker als u de lamellen een beetje kantelt. U ‘breekt’ de lichtstralen dan waardoor het licht de kamer binnenkomt. En zet u ze ’s avonds helemaal dicht? Dan weerkaatst de lichte tint het schijnsel van de lampen zodat u ook dan een lichte en sfeervolle kamer hebt.

Lamellen om het licht te weerkaatsen

Ook lamellen weerkaatsen het licht. En doordat u ook deze raamdecoratie mooi kunt kantelen, kan het licht perfect de ruimte in stralen en wordt een donkere ruimte door het daglicht wat lichter. Ook hierbij geldt dat het materiaal dan wel lichtgekleurd moet zijn; dat kan zowel in stof als in pvc of aluminium.

Lichte raamdecoratie voor een dakraam

Heeft u een dakraam waarvoor u raamdecoratie zoekt die de ruimte wat lichter maakt? Dan zijn de plisségordijnen een slimme keuze. De transparante en semi-transparante gordijnstof daarvan laat het licht goed door. Ook kunt u ze op een plek in het raam fixeren zodat het daglicht maximaal naar binnen schijnt. En doordat plissés smalle plooien hebben, passen ze goed in ramen met smalle kozijnen, zoals draai-kiepramen of dakramen!

EasyClick, perfect bij een donkere ruimte

Heeft u gewone ramen met een smal kozijn? Dan kunt u de raamdecoratie laten bevestigen met EasyClick; dat is geschikt voor smalle kozijnen en kan geplaatst worden zonder te boren of te schroeven. In dit montagesysteem passen onder meer de plisségordijnen maar ook de houten jaloezieën. Perfect dus als montage voor smalle kozijnen in een donkere ruimte!

Persoonlijke interieuradvies om een lichtere kamer te creëren?

Een donkere ruimte zo inrichten dat u maximaal van het licht profiteert vraagt wel wat inzicht en slimme oplossingen. Wilt u daar advies in? Kom dan naar een van onze verkooppunten bij u in de buurt. Onze woonadviseurs helpen u graag met persoonlijk advies zodat u ook straks kunt genieten van een lichter kamer door slimme en stijlvolle raamdecoratie!

Gepubliceerd op: 18 juni 2019

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: