vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Najaarskleuren voor de ramen

Zo pas je die toe voor de ramen

Met warme kleuren in je interieur, creëer je meer sfeer thuis. De echte najaarskleuren zijn daar heel geschikt voor. En laten die mooie herfstkleuren nu ook nog helemaal passen in een interieurtrend voor 2023: warme interieurs dankzij deze warme accentkleuren. Kies je deze kleuren voor je raamdecoratie, dan ziet het er niet alleen warmer uit, het blijft ook echt warmer door het isolerende vermogen. Najaarskleuren dus voor de ramen. Wij vertellen je hoe je die mooi matcht met jouw interieur.

Indian summer

De echte najaarskleuren zijn rood, geel, oranje, goud en bruin. Deze prachtige herfstkleuren worden ook wel Indian summer genoemd. Omdat je op de mooie, nog warme herfstdagen buiten van deze mooie najaarstinten volop kunt genieten!

Extra isolatielaag

Haal je deze mooie najaarskleuren naar binnen, dan kun je er elke dag van genieten. Ook tijdens regenachtige herfstdagen en in de koude winter. Bovendien, door je gordijnen of andere raamdecoratie in deze kleuren uit te laten voeren, houd je het binnen extra warm. Raamdecoratie houdt de warmte in huis doordat ze een luchtlaag creëert tussen de binnenruimte en de ramen zelf. Via de ramen verdwijnt namelijk altijd nog warmte, variërend van 50% bij enkel glas tot nog steeds zo’n 20% bij dubbel glas. Ook in een geïsoleerd huis loont het dus de moeite om gordijnen voor de ramen te hangen!

Instant sfeer

Qua sfeer zit je met de warme najaarskleuren altijd goed. Van bruin en terracotta tot rood, oranje en goud. Het zijn prachtige accentkleuren waarmee je instant sfeer in huis brengt. Kies een overgordijn of vouwgordijn in een van deze najaarskleuren en je hebt meteen een groot en sfeervol element in je huis.

Warme tinten

De warme tinten combineren goed met beige, crème en andere naturelle tinten zoals houtkleuren. Maar ook bij een strakker interieur met wit, grijs of een betonlook, kun je prima een van deze warme tinten kiezen. Terracotta bij beton bijvoorbeeld is mooi door het contrast maar ook doordat het een natuurlijke warmte als tegenhanger van het killere beton vormt.

Contrast? Of ton-sur-ton?

Doordat de najaarskleuren ook goed staan bij hout, kun je gordijnen in deze kleuren mooi matchen met houten jaloezieën. Van terracotta of oranje tot donkerrood en bruin, er zijn volop combinaties mogelijk. Kijk naar de andere tinten in je interieur en je kunt kiezen voor een contrast of juist een meer ton-sur-ton combinatie.

Nog behaaglijker in huis met gevoerde gordijnen

Welk raamproduct je ook kiest, het zorgt altijd voor een extra isolatielaag voor de ramen. Combineer twee soorten raamdecoratie en je hebt nog meer isolatie. En neem je een dikkere gordijnstof, of een gevoerd raamproduct, dan weet je zeker dat het binnen behaaglijk warm blijft. Veel gordijnen en vouwgordijnen kunnen we voor je voeren. Dus zelfs als je een wat dunnere gordijnstof wilt nemen, kan dat ook isolerend gemaakt worden.

Mooie najaarskleuren voor de ramen, ontdek het bij jouw Toppoint dealer

Wil jij ook de mooie najaarskleuren voor jouw ramen? Kom dan naar één van de Toppoint winkels. In elke vestiging staan de interieurstylisten voor je klaar om jou persoonlijk te adviseren en je vindt er volop wooninspiratie. Zien we je snel?

Gepubliceerd op: 8 november 2022

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: