vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Nieuw: woonstijl Black & Natural

Zwart-wit voor een tijdloos interieur

De nieuwe woonstijl Black & Natural is een tijdloze woonstijl die weer helemaal in is. Met zwart-wit in je interieur is het helemaal van nu terwijl het ook later nog actueel is. Een mooie, contrastrijke basis die je op veel manieren kunt toevoegen aan jouw inrichting. Hoe je dat doet? Wij geven je hier wat tips!

Grafisch contrast

Zwart-wit versterkt en zorgt voor meer diepte in de ruimte. Het contrast wordt vaak grafisch toegepast, en dat kan natuurlijk ook heel erg goed. Van strepen en zigzag-vormen tot symbolen, met deze twee uitersten heb je altijd een krachtig statement in huis.

Zwart-witte raamdecoratie

Deze woonstijl kun je op meerdere manieren toepassen. Kies je ervoor om het in de basis van je inrichting te gebruiken, dan kan dat goed met een zwart-witte raamdecoratie. Er zijn bijvoorbeeld veel gordijnen met prachtige zwart-witte prints en grafische designs. Neem een kamerhoog gordijn en het effect van dit contrast is duidelijk aanwezig en bepalend in je interieur.

Of als behang of vloerkleed

Natuurlijk kun je ook voor een zwart-wit behang kiezen of een vloerkleed met een zwart-wit dessin. De tegenstelling in kleur is al heel bepalend, maar het dessin doet ook veel. Vaak is het een grafisch element dat veel aandacht vraagt. En kies je voor iets dat ook nog een subtiele glans heeft, zoals een behang, dan is het resultaat helemaal indrukwekkend!

Met neutrale tinten

De woonstijl Black & Natural gaat om het combineren van zwart-witte elementen. En dat kan heel goed met neutrale tinten. Zoals crème of beige. Je kunt bijvoorbeeld een zwart-wit vloerkleed op een houten vloer plaatsen of neutrale tinten in meubels kiezen terwijl je een opvallend zwart-wit gordijn voor de ramen hebt hangen. Is je interieur al overwegend naturel? Dan geef je het met zwart-witte accessoires snel een andere uitstraling. Of kies voor een groot element, zoals zo’n zwart-wit gordijn met opvallend dessin voor een echt statement in je huis.

Details bij zwart-witte raamdecoratie

Gordijnen met een zwart-wit patroon zijn er in talloze varianten. Zoals strakke grafische dessins maar ook zwarte abstracte vormen op een witte achtergrond. Zowel vormen als lijnen passen goed bij deze woonstijl, de keus is dus aan jou. Let echter wel op de details, die kunnen het gewenste effect nog net wat meer benadrukken. Zoals zwarte gordijnhaakjes en zwarte gordijnrails bij deze zwart-witte gordijnen. En kies je voor een gordijn met een golvend patroon? Kies dan ook voor de waveplooi. De print blijft dan mooi golven!

Strakke inrichting

Hoe je je interieur ook inricht, als je kiest voor deze Black & Natural woonstijl heeft het toch een strakke uitstraling. Wil je die look versterken? Kies dan ook voor strakke raamdecoratie, zoals gordijnen met een dubbele retourplooi. Of kijk eens naar de mogelijkheden van een paneelgordijn; de verschillende vlakken daarop kun je met meerdere stoffen laten afwerken. Een effen zwart paneel met daarin bijvoorbeeld een wit vlak met zwarte, grafische elementen is spannend en heel bijzonder!

OpenView® jaloezieën

Ook heel mooi bij deze woonstijl zijn de OpenView® jaloezieën. Een nieuwe variant van de jaloezie die bestaat uit dubbele lamellen. Heel luxe en heel strak. De perfecte aanvulling voor je Black & Natural interieur!

Details bij dubbele raamdecoratie

Een aanrader voor elk interieur is dubbele raamdecoratie. Daarmee heb je altijd op elk moment van de dag de juiste hoeveelheid licht of privacy in huis. En het benadrukt de gewenste uitstraling. Jaloezieën voor de ramen met daarbij een mooi zwaar overgordijn in naturelle tint met een gouden glans als luxe afwerking staat heel mooi bij deze woonstijl. Of kies voor een in-between gordijn met een luxe print van grafische vormen en bronzen details. Let daarbij ook op de details zoals een verzwaringskoord en een trekstang in een bijpassende tint. Dan staat het gordijn niet alleen nu mooi, het blijft dan ook veel langer mooi!

Deze en andere woonstijlen in ons woonmagazine

In het nieuwste woonmagazine van MrWoon lees je alles over de woonstijl Black & Natural. Met veel tips ter inspiratie en nog meer woonstijlen met mooie voorbeelden. Wil je ideeën opdoen voor jouw interieur? Bezoek dan snel een winkel van Toppoint voor ons nieuwste woonmagazine met wel 100 pagina’s aan gratis wooninspiratie.

Gepubliceerd op: 14 juni 2022

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: