vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Nieuw: woonstijl Sculptured Blue

Blauw in je interieur biedt rust en stimuleert

Blauw in je interieur, dat is de basis van deze woonstijl. Maar het is natuurlijk meer dan dat; met bijzondere vormen in gordijnen, kleden, meubels en accessoires vormt de woonstijl Sculptured Blue een rustige en vertrouwde basis. Een woonstijl dus die zowel rust creëert als je stimuleert om je horizon te verbreden.

Lucht en zee

Lucht en zee nodigen altijd al uit om te dromen over het onbekende. Ze openen onze geesten voor dat wat in het oneindige ligt en moedigen gelijktijdig aan om rust te vinden in die verre horizon. Uitnodigend, uitdagend en geruststellend, dat alles zit in de kleur blauw. En dat kan in eindeloze combinaties ook terugkomen in jouw interieur.

Oneindig (veel) blauw

Blauw is letterlijk oneindig, ook in het aantal tinten. Van hemelsblauw, transformerend aquablauw tot koningsblauw, nachtelijk blauw en het heldere Yves Klein ultramarijn blauw. Kun je niet kiezen omdat je al die kleuren blauw zo mooi vindt? Geen probleem, meerdere tinten blauw gaan heel goed samen! Het voelt misschien wat gedurfd, maar als je het combineert met een rustige basic tint en de juiste accessoires kan het heel goed. De interieurstylisten in onze winkel kunnen je hier altijd mee helpen als je twijfelt welke combinaties van blauw mooi samengaan in jouw huis.

Combineer blauw met hout en bruin

Wat sowieso altijd mooi staat bij blauw is de natuurlijke kleur van hout. Een bruine tint maakt het blauw net wat chiquer en rustiger. Zo’n combinatie maak je al met een houten vloer. Maar ook houten meubels tegen een blauwe wand geven het geheel meer diepte en sfeer. En weet je dat er ook prachtige overgordijnen zijn die deze kleuren combineren? Zoals het gordijn Lise van Toppoint. Dat heeft een rustige bruine achtergrond met prachtige blauwe patronen die er mooi op geborduurd zijn.

Vloerkleed

Heb je een houten vloer en vind je dat wat te hard qua uitstraling of geluid? Dan helpt een vloerkleed. Die geeft direct warmte, zorgt voor een aangename geluidsdemping en is natuurlijk een heel handig middel om de woonstijl Sculptured Blue toe te passen in jouw interieur!

Strak-blauw

Blauw past bij zowel strakke als sfeervolle interieurs. Wil jij een strakke uitstraling? Kijk dan eens naar de nieuwe Open View® jaloezieën. Dat zijn aluminium jaloezieën met een dubbele laag lamellen. Daarmee heb je maximale controle over de mate van inkijk en lichtinval. En ze zijn er natuurlijk in allerlei tinten blauw, zoals ook ijsblauw.

Sfeervol interieur met blauw

Voor de meer sfeervolle look in je huis kies je eerder de donkere, warmere tinten blauw. Combineer die met houten elementen zoals een houten tafel in een midcentury design met koperen details. En neem je daarbij houten jaloezieën met velours gordijnen in een blauwe kleur. Dat maakt je sfeervolle inrichting natuurlijk helemaal af!

De woonstijl Sculptured Blue; in het nieuwste magazine van MrWoon

Meer over de woonstijl Sculptured Blue lees je ook in ons nieuwste magazine MrWoon. Die haal je gratis op bij al onze dealers. Daar vind je natuurlijk ook veel raamdecoratie, vloerkleden en andere woonitems om deze woonstijl in jouw interieur toe te passen. En kom je er niet helemaal uit? Geen probleem, onze interieurstylisten staan voor je klaar om je persoonlijk te adviseren.

Gepubliceerd op: 15 november 2022

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: