Ophangen van gordijnen: rails of roede?

Heeft u eindelijk uw keuze gemaakt tussen de vele soorten gordijnen, stoffen en kleuren, moet u bepalen hoe u de gordijnen gaat ophangen. Aan een gordijnrails of een gordijnroede, recht of met een bocht. De keuze in manieren waarop u gordijnen ophangt is uitgebreider dan u misschien wist. Wij praten u bij in dit blog over de mogelijkheden in ophangsystemen voor gordijnen.

Verschillende ophangsystemen voor gordijnen

De meest voorkomende manier om een gordijn op te hangen is de gordijnrails. In wit of aluminium wordt het strak tegen het plafond bevestigd zodat het niet opvalt. De gordijnen krijgen per plooi een haakje die in de ringetjes van de rails gehangen worden. De haakjes zijn in hoogte verstelbaar zodat het gordijn precies op maat opgehangen kan worden. Een gordijnroede is veel opvallender; de grote ronde metalen of houten stang wordt met haken aan de muur bevestigd waarna een gordijn met lussen of ringen gemakkelijk eromheen geschoven wordt.

Railroedes voor Wave-gordijnen

Kiest u voor gordijnen met de mooie Wave-plooi, dan kunnen ze worden opgehangen aan een railroede; een ophangsysteem exclusief ontwikkeld voor het Wave-gordijn. Het gordijn blijft zowel open als gesloten in de mooie Wave-plooi dankzij speciale runners. Dit draaibare mechanisme in de rails is de plek waaraan de gordijnen bevestigd zijn. De railroede is er in verschillende uitvoeringen zoals rond, ovaal, vierkant maar ook in een design-uitvoering van rvs.

Gordijnen ophangen in bochten

Wilt u gordijnen in de erker hangen of op een andere plek die rond loopt? Dan zijn er gordijnrails met bochten beschikbaar. Deze zijn in allerlei varianten te koop zodat het geheel op maat gemaakt kan worden. En ook de gordijnroedes zijn in bochten leverbaar. Ook mooi als u bijvoorbeeld geen gordijnen van muur tot muur hebt maar alleen voor het raam. Kiest u dan voor een bocht aan beide uiteindes, dan vermindert de lichtinval die u anders langs de gordijnen heeft.

Meer weten of hulp bij het ophangen van de gordijnen?

Wilt u meer weten over het ophangen van gordijnen, voorbeelden zelf zien of een persoonlijk advies? Dan maakt u een afspraak met een woonadviseurs in een van onze verkooppunten bij u in de buurt. Ook als u hulp wenst bij het monteren van de gordijnrails of gordijnroedes kunt u bij ons terecht. Wij meten alles in, maken de gordijnen en het ophangsysteem op maat en zorgen ervoor dat alles netjes in uw interieur opgehangen wordt.

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: