vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Overloop op zolder, wat doet u daarmee?

De overloop van de zolder is het niemandsland van het huis. Te klein om er een echte kamer van te maken en groot genoeg om er voldoende rommel te creëren. Maar dat kan anders, met slimme oplossingen maakt u ook van de overloop een fijne, functionele ruimte in huis.

Schuine wanden? Deurtjes!

Heeft u een huis met een schuin dak, dan heeft u ongetwijfeld ook schuine wanden op zolder. En zeer waarschijnlijk zijn die schuine wanden er ook op de overloop. Een voortdurende bron van ergernis als u ze niet goed benut. Want als het alleen maar loze ruimte onder een schuine wand is, stoot u uw hoofd ertegen en kunt u nooit iets vinden. Maak daarom deurtjes onder die schuine wand en u heeft al snel kastjes op maat. De plek waar u die kampeer- en kerstspullen na gebruik weer voor de rest van het jaar kunt opbergen.

Gordijn als kastdeur

Een kast op een overloop zou ideaal zijn maar vaak is het daarvoor net te klein, te laag of te schuin. Hang daarom als alternatief eens een gordijn op, bijvoorbeeld voor de plek waar de wasmachine en droger staan. Die apparaten en alle wasmiddelen, wasmanden en andere spullen die op die plek altijd staan, zijn direct aan het oog onttrokken. Het gordijn schuift u gemakkelijk opzij dus het neemt geen extra ruimte in. En als u voor een effen kleur kiest die past bij de vloer of de raamdecoratie van de overloop, is het nog een mooi geheel dat rust uitstraalt ook.

Daglicht op de overloop met een draai-kiepraam

Is de overloop een donkere plek? Dan doet licht al wonderen. Laat in het zolderdak door een erkend vakman een draai-kiepraam installeren en kies voor raamdecoratie die u erin plaatst met het handige EasyClick systeem. U heeft dan direct daglicht en kunt het alsnog verduisteren als u dat wilt zonder dat de gordijnen of lamellen onnodige plek innemen.

Meer tips of ideeën? Kom dan eens langs!

Natuurlijk is het helemaal afhankelijk van het soort woning dat u heeft en de bouwtechnische situatie of u kastdeurtjes kunt plaatsen en of een dakraam tot de mogelijkheden behoort. Daarom is het altijd belangrijk dat u zich voor die vragen goed laat informeren door erkende vakmensen. Wij vertellen u graag wat er allemaal nog meer mogelijk is met de overloop en als het ingrijpende ideeën zijn, welke vakman u daar dan bij kan helpen. Mogen we eens met u meedenken? Laat het ons weten en boek een afspraak bij een van onze verkooppunten bij u in de buurt.

Gepubliceerd op: 10 september 2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: