vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Raamdecoratie als statement in het interieur

Eyecatcher voor het raam

Toegegeven, je moet misschien een beetje durven. Maar het effect is dan waanzinnig gaaf. Raamdecoratie met een knallende print, een groots dessin of een heftige kleur. Het hoeft natuurlijk niet, maar het mag zeker wel! En wij vinden het wel heel mooi. Kies voor een eyecatcher voor het raam en je maakt van je raamdecoratie een statement in je interieur!

Boost voor je interieur

Elke keer weer zien wij de nieuwste gordijnstoffen binnenkomen. En met de meest mooie dessins. Grote florale afbeeldingen, enorme botanische prints en bijzondere abstracte motieven. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is er lijkt wel. En toch durft niet iedereen zo’n gaaf gordijn te nemen. Terwijl dat met de juiste combinaties je interieur een enorme boost kan geven.

Dessins naar keuze

Welk dessin je kiest, hangt vooral van je smaak en woonstijl af. Een modern interieur combineert goed met een abstract motief maar ook een uitbundig bloemenpatroon of botanische print staan daar heel mooi. Terwijl diezelfde gordijnstoffen ook in een minimalistische woonstijl de boel letterlijk opfleuren. Heb je een wat donkerder en meer bohemien-ingerichte ruimte? Dan hoef je niet per se voor een dessin te kiezen maar kan een gordijnstof met ingewerkte motieven heel krachtig overkomen. Zo’n werkje in de stof geeft het geheel vaak wat meer chique en dat past goed bij een donkerder interieur.

Effen met werkje of vleug

Is het interieur al best druk met veel prints of accessoires? Kies dan een effen gordijn in een opvallende kleur. Iets dat er echt uitspringt! Dat hoeft helemaal niet saai te zijn. De kleur zelf doet al veel in de ruimte. Maar kijk ook eens naar de gordijnstof. Kies bijvoorbeeld een velours stof waar al een vleug in zit. Of een gordijnstof met een ingeweven motief. De kleur blijft dan weliswaar egaal, maar het effect is toch heel bijzonder en opvallend.

Mooie combinaties voor het raam

Ook een aanrader is een mooie combinatie van raamdecoratie. Zoals een mooi overgordijn met print en bijpassende jaloezieën waarvan je de kleur afstemt op het printje uit het gordijn. Kies dan gerust voor de meest opvallende kleur uit dat gordijn zodat de jaloezieën ook lekker opvallen. Een gedurfde combinatie maar wel een waarmee je een echt statement maakt in jouw huis!

Inspiratie in raamdecoratie? Ga naar de Toppoint dealer!

Wil jij ook wel een echt statement maken in jouw huis? Laat je dan eens inspireren door de vele voorbeelden met raamdecoratie bij de winkels van Toppoint. Daar vind je de mooiste gordijnstoffen in tal van kleuren en dessins. Kom langs om ze te zien en voor persoonlijk interieuradvies.

Gepubliceerd op: 28 september 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: