vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Raamdecoratie in een romantisch interieur

Zacht, aaibaar en een beetje stoer

Een romantisch interieur is een warm, comfortabel interieur waar u zich snel thuis voelt. Dat kan met bloemen en tierelantijnen maar het kan ook modern en zelfs een beetje stoer. Romantisch is meer dan alleen maar zoet. En met de juiste raamdecoratie in uw romantische interieur, vult u uw woonstijl helemaal naar uw smaak in.

Zacht en pastel

Typisch voor een romantisch interieur zijn zachte kleuren, warme kleuren en pasteltinten. Dat zacht komt ook terug in het materiaal. Een velours gordijn of kussentjes en een zacht plaid op de bank. En wat dacht u van een hoogpolig vloerkleed in zachte tinten?

Met een beetje contrast

Alleen maar zachte, zoete pastelkleuren maken een romantisch interieur weer te lief. Combineer het dus met een contrasttint. Zoals zachtroze met donkere, paarse accenten. Of crème en goud met donkere kleuren zoals bruin of zwart. En zoekt u nog meer contrast? Denk dan eens aan tegenovergestelde kleuren, zoals blauw en grijs bij crème.

De raamdecoratie voor een romantisch interieur

Qua raamdecoratie mag het ook allemaal wel zacht zijn in een romantische woonstijl. Met gordijnen bijvoorbeeld. Zoals velours gordijnen die lekker extra lang zijn. Die geven elk interieur al snel een zachte, aangename sfeer. Of gordijnen van linnen die door het natuurlijke materiaal een aaibaar, comfortabele look krijgen. Maar ook plissés of Duette®Shades doen het goed in deze woonstijl. Die raamdecoratie heeft van zichzelf al een zachte look en benadrukken daarmee de woonstijl zonder dat het echt over-the-top gaat.

Ook in-betweens en houten raamdecoratie

In-betweens, de welbekende vitrage, geven elke ruimte een zachte sfeer. Ze filteren het daglicht subtiel en maken het daarmee binnen al snel heel aangenaam. Wilt u daarbij een wat natuurlijke sfeer? Dan combineert u ze met houten jaloezieën. Een mooie combi, zeker als die houten elementen ook nog terugkomen in de rest van het interieur.

Overdadig voor het raam, met mooie combinaties

Overdadige raamdecoratie creëert al snel de typische romantische sfeer. En zo’n overdadige look krijgt u als u verschillende soorten raamdecoratie met elkaar combineert. Zoals te grote gordijnen met in-betweens, dikke gordijnen met ragfijne plissés of mooie in-betweens met verduisterende Duettes. Maar ook oversized velours gordijnen met bijpassende houten jaloezieën zijn een heel mooie combinatie. Het gaat er maar net om welk accent u in uw romantische interieur wil terugzien; zoet, stoer of wat natuurlijk. Met de juiste combinatie geeft u uw woonstijl de invulling die bij u past.

Romantisch met stoer of beton of landelijk klassiek, alles kan als het een geheel vormt

Ook de combinatie met de rest van het interieur is heel veelzijdig. Een romantisch interieur op een stoere betonvloer? Of een romantische sfeer in een klassiek, landelijke woonstijl? Het kan allemaal. Welke combinatie u ook maakt, als het samen een goed geheel vormt dan is dat de basis waarmee u verder gaat. En waarop u de raamdecoratie, accessoires en meubelen aanpast. Met het juiste palet aan pastels en eventueel een contrastkleur, creëert u al snel een aaibaar, comfortabel romantisch interieur.

Wilt u persoonlijk advies voor het romantische interieur van uw smaak? Ga naar een van onze dealers!

Bent u nog erg aan het zoeken hoe u uw romantische interieur creëert? Bezoek dan een winkel van een van onze dealers. Onze interieurstylisten staan voor u klaar met tips, adviezen en inspiratie. Zij helpen u op weg naar dat ene romantische interieur dat past bij uw persoonlijke smaak.

Gepubliceerd op: 27 april 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: