vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Raamdecoratie voor op kantoor

Raamdecoratie voor het kantoor is niet iets wat u zo maar even kiest. Want meer dan bij welke andere ruimte dan ook, is het goed filteren van het licht hier essentieel. Zonlicht wordt al snel hinderlijk als dat de hele tijd in de ogen schijnt of het beeldscherm daardoor onleesbaar maakt. Maar op een donker kantoor neemt de productiviteit ook snel af. Goede raamdecoratie is belangrijk dus voor elke werkplek. Wij leggen u hier uit welke mogelijkheden u daarin heeft.

Eisen aan zakelijke raamdecoratie

Effectief voor concentratie en privacy, prettig in sfeer en een aangename akoestiek, brandvertragend, voldoende daglicht, weinig lichtreflectie… Er zijn heel wat eisen waar de raamdecoratie in een kantoor aan moet voldoen. Gelukkig zijn er veel soorten raamdecoratie die aan meerdere vereisten tegelijk voldoen. Combineert u ze, dan kunt u eigenlijk de ideale raamdecoratie voor op kantoor samenstellen. En, niet onbelangrijk, die ook nog mooi past bij de huisstijl of sfeer die gewenst is.

Lichtinval bij de werkplek

Allereerst de lichtinval. Om die goed te krijgen, kiest u het beste een gordijnstof die voldoet aan de door de EU opgestelde richtlijnen voor lichttransmissie. Die bepalen hoeveel daglicht een stofsoort mag doorlaten afhankelijk van de werkplek en locatie. Zo is voor een beeldschermwerkplek aan de noordzijde van een gebouw een lichttransmissie van 20% toegestaan terwijl voor de zuidzijde nog maar 5% toelaatbaar is. Raamdecoratie van stof zoals de Toppoint Duette®Shades, plissés of rolgordijnen hebben altijd stofsoorten die aan elke norm van lichttransmissie voldoen zodat er voldoende keus is.

Brandvertragende gordijnstoffen in kantoorgebouwen

Veiligheid is altijd belangrijk, zeker in kantoorgebouwen met veel mensen kan hier niet genoeg aandacht aan worden besteed. Brandvertragende gordijnstoffen zijn dan ook een echte must voor op kantoor. Het zal een brand niet voorkomen, maar de stoffen gaan minder snel branden. Dit komt doordat deze gordijnstoffen zijn gemaakt van een uniek brandwerend garen. Deze stoffen zijn er in veel varianten zoals in-betweens, gordijnen, vouwgordijnen, plissés en rolgordijnen. Eigenlijk heeft elke vorm van raamdecoratie wel een ruim aanbod van brandvertragende stoffen.

Raamdecoratie voor binnenin het kantoor

Met gordijnen kunt u ook ruimtes creëren. Zo zijn paneelgordijnen heel geschikt als roomdivider zodat u een grote ruimte makkelijk opdeelt in kleinere werkplekken. En vergeet niet om ook raamdecoratie binnenin het kantoor te gebruiken. Bijvoorbeeld om het directe zicht in kantoren of vergaderzalen vanaf de gang of kantoortuin te hinderen en de mensen die daar werken meer privacy te bieden en meer kans op een betere concentratie.

Privacy voor vertrouwelijke of vervelende gesprekken

Naast gordijnen of raamdecoratie van gordijnstof zijn er ook de harde varianten zoals houten of aluminium jaloezieën. Deze zijn ideaal om het licht naar wens te filteren en om privacy te bieden in vergaderzalen. Ze worden gemakkelijk precies zo gekanteld dat inkijk niet meer mogelijk is. En dat kan heel handig zijn als er vertrouwelijke informatie over tafel gaat of een vervelend gesprek zal plaatsvinden. Wilt u meer sfeer of juist iets wat de akoestiek wat aangenamer maakt? Kies dan voor duo-rolgordijnen of plissés in een top-down, bottom-up-uitvoering.

Op maat gemaakte raamdecoratie voor kantoren, bij Toppoint

Elke vorm van raamdecoratie voor op kantoor is te vinden bij de verkooppunten van Toppoint. En vanzelfsprekend wordt het op maat gemaakt! Voor meer informatie of advies kunt u altijd een afspraak maken met een van de woonadviseurs bij u in de buurt.

Gepubliceerd op: 11 juni 2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: