vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Raamdecoratie tijdens de feestdagen

Voor meer sfeer en comfort in huis

Als er een moment in het jaar is dat we het thuis gezellig en knus willen hebben, dan is dat wel de periode rond de feestdagen. Kaarsjes, haardvuur aan, knus op de bank met een dekentje en wat warms te drinken… En met de juiste raamdecoratie tijdens de feestdagen heb je nog meer sfeer en comfort in huis. Kies dus de juiste kleuren in een juiste uitvoering en niets houdt je tegen om te genieten van deze winterse tijd!

Warme, winterse kleuren

Kleuren die het in de wintermaanden altijd goed doen in je interieur, zijn warme, winterse kleuren. Bordeauxrood, diep oranje, donkergroen, paars of warme bruintinten bijvoorbeeld. Raamdecoratie in deze warme tinten staat mooi in combinatie met houten elementen, goudkleurige of koperen details en groene planten, of natuurlijk een kerstboom. Kies voor gordijnen of andere raambekleding in deze kleuren en het ziet er direct knusser uit in huis.

Comfort met gevoerde gordijnen

Hoe gezellig het er ook uitziet, als je binnen de kou voelt dan is het gewoon niet comfortabel in huis. Kies dus niet alleen voor warme kleuren maar ook voor gordijnstoffen die het binnen warm houden. Gevoerde gordijnen bijvoorbeeld of een dubbele set raamdecoratie. Gewone gordijnen maar ook vouwgordijnen kun je laten voeren waardoor de warmte niet via de ramen verdwijnt. En combineer je twee soorten raamproducten, zoals gordijnen met jaloezieën of bijvoorbeeld plissés, dan heb je ook een extra barrière die de kou tegenhoudt en uitstekend isoleert.

Gourmetten? Zo maak je de raamdecoratie weer schoon!

Ook typisch voor de feestdagen is gourmetten. Gezellig, gemakkelijk maar wel iets dat je dagen daarna nog ruikt. De lucht van gourmetten blijft lang in hangen, zeker in gordijnstoffen. Gelukkig kun je de meeste raamdecoratie zelf goed schoonmaken. Zoals gordijnen, die kun je meestal wel zelf wassen. Let dan wel op dat je zorgvuldig de wasinstructies volgt. Hoe je raambekleding weer schoon en fris krijgt, lees je in dit eerdere blog. Check wel altijd vooraf goed of je de raamdecoratie in jouw huis zelf kunt reinigen. En is het elektrisch bedienbaar? Dan moet je natuurlijk extra voorzichtig zijn!

Aangename akoestiek tijdens de kerst

Schuiven er veel gasten aan bij jullie kerstdiner? Of kun je geen genoeg krijgen van de kersthits? Dan is het wel zo prettig als de akoestiek in huis ook goed is. Zodat je elkaar nog kunt verstaan aan tafel zonder vervelende galm in huis. En zodat de muziek prettig klinkt. Dikkere raamdecoratie zoals overgordijnen, gordijnen van velours of gevoerde raamdecoratie, werkt geluiddempend. En draagt zo bij aan die fijne, intieme sfeer van de feestdagen.

Persoonlijk advies voor de raamdecoratie bij jou thuis, bij de Toppoint dealer

Met raamdecoratie houd je de kou buiten en de warmte en gezelligheid binnen. Zeker als je iets kiest dat perfect past bij jouw interieur. Vind je het lastig om een keus te maken? Of weet je niet goed wat nu echt sfeervol is bij jouw inrichting? Dan vraag je het aan een van onze stylisten. In elke winkel van Toppoint staan ze voor je klaar. Kom langs, neem wat foto’s mee van jouw interieur en ze helpen je graag met persoonlijk stylingsadvies. Zo zorgen we ervoor dat je altijd een sfeervol thuis hebt, tijdens de feestdagen en op elke andere dag van het jaar!

Gepubliceerd op: 30 november 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: