vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Raamdecoratie voor bij de voordeur

Praktisch en mooi!

Heeft uw voordeur een raam of raampje? Dan wilt u daar natuurlijk ook iets voor hangen zodat u meer privacy heeft en niet elke pakketbezorger of onbekende bezoeker zomaar naar binnen kijkt. Maar het moet ook mooi staan bij uw interieur. Want ook dat is belangrijk in de hal. Raamdecoratie voor de voordeur moet dus praktisch en mooi zijn. Gelukkig is daarin volop keus!

Een passende oplossing voor elke maat raam

De ramen in voordeuren zijn er in elke maat; smal, klein, groot of hoog. Alles bestaat. Maar ook voor alles bestaat een passende oplossing. Het gaat er eigenlijk alleen maar om wat uw wensen zijn!

Een hoog raam? Kies voor elektrische bediening!

Zit het raam in de voordeur heel hoog? Dan doet privacy er een stuk minder toe. Maar een praktische eis blijft wel dat u erbij moet kunnen. Kiest u voor bijvoorbeeld jaloezieën met lange koorden, dan is dat niet heel handig; die koorden wapperen elke keer als de deur opengaat. Elektrisch bedienbare raamdecoratie is veel beter bij hoge ramen in de voordeur. Met een app of afstandsbediening bepaalt u vanuit uw stoel of de raamdecoratie open moet, dicht of een beetje gekanteld. Wat u wilt. Dit is mogelijk bij onder andere jaloezieën en plisségordijnen.

Groot raam in de voordeur? Spandraden als zijgeleiding!

Is het raam juist een groot deel van de voordeur, dan heeft u iets nodig dat voldoende privacy biedt maar niet steeds klappert als de deur opengaat. De slimste oplossing daarvoor is dan raamdecoratie met zijgeleiding. Dat kan met bijvoorbeeld spandraden waarlangs de raamdecoratie bevestigd wordt en kan openen en sluiten. Dit kan bij rolgordijnen al vanaf een breedte van 60 cm. Bij vouwgordijnen en houten jaloezieën is zijgeleiding met spandraden ook mogelijk, maar dan vanaf 80 cm breedte.

Ook EasyClick kan in het voordeurraam

Een andere oplossing voor grote ramen in voordeuren is natuurlijk de EasyClick. Die is er al voor ramen vanaf 60 cm breed en kan tot wel 235 cm hoog bevestigd worden. Geen voordeur is dus te groot voor de EasyClick! Met dit handige montagesysteem wordt raamdecoratie in het kozijn bevestigd zonder dat daarin geboord of geschroefd hoeft te worden. Het wordt namelijk met een magneetband of klikband op het kozijn bevestigd zodat het ook eruit kan om bijvoorbeeld het raam te lappen. Met het EasyClick-frame kunnen plisségordijnen, Toppoint Duette®Shades en aluminium jaloezieën strak voor het raam in de voordeur geplaatst worden.

Raamdecoratie voor kleine raampjes in de deur

Is het raam in de voordeur heel klein of smal maar toch zo groot dat u er iets voor wilt hangen? Dan zijn ook daar volop oplossingen voor. Zoals rolgordijnen, plissés en Duette®Shades. Die zijn er al in kleine en smalle uitvoeringen. En ze kunnen met de EasyClick bevestigd worden. Zodat u geen enkele kier aan de zijkant overhoudt!

Top-down bottom-up in de voordeur

Een extra handigheidje voor de voordeur is raamdecoratie met top-down bottom-up. Dit is een optie bij de plisségordijnen en Toppoint Duette®Shades. De gordijnstof kan dan zowel van boven naar beneden geschoven worden als vice versa. Zo kan het pakket gordijnstof bijvoorbeeld op ooghoogte geplaatst worden. U krijgt dan wel gewoon daglicht naar binnen maar geen ongewenste blikken van iedereen die voorbijloopt!

Inspiratie of persoonlijk advies? Bezoek dan een Toppoint dealer

De hal biedt de eerste indruk van uw interieur. Logisch dus dat u die ook naar uw smaak wilt inrichten. Maar zo’n raam in een voordeur vraagt ook om praktische oplossingen. En die zijn er dus genoeg, zoveel dat u nog steeds raamdecoratie kunt kiezen die past bij uw woonwens. Bezoek eens een winkel van onze dealers en laat u inspireren door het ruime aanbod. De interieuradviseurs staan voor u klaar met persoonlijk advies!

Gepubliceerd op: 29 september 2020

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: