vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Raamdecoratie voor de schuifpui: wat kiest u?

Met een schuifpui heeft u veel licht in huis en een riant uitzicht. Het heeft immers grote ramen en kan lekker opengeschoven worden als het goed weer is. Ideaal dus. Maar toch blijft het voor velen lastig om te bepalen wat u nu als raamdecoratie voor de schuifpui kiest. Wij zetten daarom de mogelijkheden voor u op een rij.

Gordijnen: laat ze openen vanuit het midden

Gordijnen zijn goed mogelijk bij een schuifpui, maar u moet wel opletten hoe u de stofpakketten verdeelt. Het beste is om de gordijnen van het midden uit naar beide zijden te laten openen. Dan heeft u niet een dik pak stof dat aan de zijkant hangt en de opening deels blokkeert. Ook kunt u er dan voor kiezen om de gordijnen zoals in-betweens, voor het dichte raam te laten hangen. Wilt u wel het gordijn naar een kant toe schuiven? Meet dan de ruimte die u naast het dichte raam hebt en laat het daarnaartoe schuiven. Let wel op hoever het pakket gordijnen voor het raam blijft hangen, u wilt immers niet dat uw halve raam geblokkeerd wordt!

Verticale lamellen

Verticale lamellen zijn ook ideaal voor een schuifpui. Dit werkt immers net als een gordijn en kan gewoon opzij geschoven worden. Zo maakt u de opening vrij terwijl u voor de rest van de pui de lamellen laat hangen. Die kunt u dan gewoon nog kantelen om het binnenvallende licht wat te filteren of directe inkijk te hinderen. Let ook bij de verticale lamellen erop dat ze naar beide zijden openen of alleen naar de kant waar de schuifpui niet opent.

Paneelgordijnen; perfect bij de schuifpui

Paneelgordijnen zijn de aangewezen raamdecoratie voor grote raampartijen en zeker ook voor schuifpuien. Ze zijn namelijk los te bedienen, per paneel dus. Dat betekent dat u het paneel, of de panelen, die voor de opening van de schuifpui hangen, zo opzij kunt schuiven. De rest blijft dan gewoon hangen waar u wilt.

Horizontale raamdecoratie? Verdeel het per raampartij!

Wilt u graag horizontale raamdecoratie bij de schuifpui, zoals jaloezieën, vouwgordijnen of plisségordijnen? Dan kan dat ook. Maar let dan wel op dat u het slim laat inmeten en monteren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de raamdecoratie per raampartij opgehangen wordt. Dus een set jaloezieën voor het vaste raam en een set jaloezieën voor het beweegbare deel. Als u dan de schuifpui opent, dan hoeft u maar een set omhoog te schuiven en kunt u de rest gewoon laten hangen.

Let op de dikte

Wat ook belangrijk is bij schuifpuien, is de dikte van de raamdecoratie als die omhoog geschoven is. Houten jaloezieën zijn als pakket dikker dan plisségordijnen die opgetrokken zijn. Hoe hoger de raampartij is, hoe dikker dit pakket kan worden. Wordt het te dik, dan oogt dat niet mooi en kan het zelfs onpraktisch zijn. Laat u dus goed adviseren wat kan bij de schuifpui in uw huis.

Ook voor advies in raamdecoratie bij schuifpuien

Welke raamdecoratie u ook bij de schuifpui in uw woning wilt, ze zijn er allemaal in talloze uitvoeringen. In verschillende kleuren, dessins en bij de gordijnstoffen van transparant tot verduisterend. Kunt u wel wat inspiratie gebruiken? Laat u dan adviseren door de interieurstylisten in de winkels van onze woonspecialisten. Zij staan voor u klaar in al onze verkooppunten!

Gepubliceerd op: 18 februari 2020

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: