vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Raamdecoratie voor hoge ramen

Perfecte oplossingen met tal van raamproducten

Hoge ramen zijn mooi; ze staan heel luxe en zorgen voor een maximale lichtinval in huis. Maar voor zo’n hoog raam heeft u natuurlijk ook raamdecoratie nodig. Omdat u misschien minder fel licht in huis wenst, of gewoon omdat u ook uw privacy wil regelen. Niet alle soorten raamdecoratie zijn geschikt voor hoge ramen, maar veel wel. Wat de perfecte raamoplossingen zijn voor hoge ramen, vertellen wij u hier.

Hoge plafonds, grote ramen of dubbele ramen bij een vide

Een raam kan hoog zijn omdat het van grond tot plafond doorloopt, of omdat de ruimte heel hoog is en het raam vanaf de vensterbank tot aan het hoge plafond komt. En heeft u zo’n mooie vide in huis? Dan kan het zijn dat u twee lagen ramen boven elkaar hebt waarvoor u raamdecoratie uit een stuk ophangt. Zo’n groot element voor het raam benadrukt het ruimtelijke effect nog eens extra.

Rolgordijnen en paneelgordijnen bij hoge ramen

Er zijn verschillende soorten raamdecoratie die heel geschikt zijn voor grote of hoge ramen. Zoals rolgordijnen. Deze kunnen tot een maximale hoogte van wel 3,5 meter gemaakt worden. Ook paneelgordijnen zijn heel geschikt voor hoge ramen tot een hoogte van 3 meter. Bij beide soorten is de breedte geen punt; rolgordijnen kunnen gekoppeld worden waardoor ze een breedte tot 8 meter kunnen overspannen. Bij paneelgordijnen is er geen maximale breedte, die kunnen eindeloos naast elkaar gehangen worden.

Duette®Shades en plisségordijnen

Een ander type raamdecoratie dat ook voor hoge ramen gekozen kan worden, zijn Toppoint Duette®Shades. Een elegant gordijn dat in sommige stofsoorten tot wel 3 meter hoog gemaakt kan worden. Plisségordijnen zijn net zo elegant en ook geschikt voor hoge ramen met een wel iets kleinere afmeting. De plissés kunnen in sommige uitvoeringen ook voor ramen tot 2,6 meter.

Imposante jaloezieën voor grote, hoge ramen

Ook houten en aluminium jaloezieën kunnen tot indrukwekkende formaten gemaakt worden. Net zoals de Scala® XL7, een imposante aluminium jaloezie, kan daarbij tot bijna 7 meter breed gehangen worden.

Sharp Wave®, oneindig breed en tot ruim 3 meter hoog

De Sharp Wave® is een nieuwe innovatie van Toppoint, een gordijn met de meest scherpe plooien. Juist door die plooien kan het tot een oneindige breedte gemaakt worden; er wordt gewoon steeds weer een strook stof aan gezet. Maar ook de hoogte is indrukwekkend; tot wel 309 cm.

Groot in formaat en ruim in veelzijdigheid

Raamdecoratie voor hoge ramen lijkt niet altijd gemakkelijk om te vinden, maar er zijn perfecte oplossingen voor. Want alle genoemde raamproducten zijn er ook nog in talloze kleuren, dessins en stofsoorten. Zo kunt u voor vrijwel elk raam altijd een goed passende oplossing vinden die uitstekend past bij uw interieur.

Hoog raam? Laat u adviseren bij onze woonspecialisten!

Met raamdecoratie voor een groot of hoog raam, heeft u een opvallend item in huis. Natuurlijk wilt u daarvoor goed geadviseerd worden. En dat kan, bij de winkels van onze woonspecialisten. Maak een afspraak en een van de interieurstylisten staat voor u klaar, met veel voorbeelden en talloze tips en suggesties.

Gepubliceerd op: 9 maart 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: