vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Raamdecoratie voor je in studentenkamer

Handige tips om fijn op kamers te wonen

Een studentenkamer is tegenwoordig al een enorme luxe, maar enorm groot is het meestal niet. Omdat je waarschijnlijk wel veel tijd doorbrengt op die paar vierkante meters, is het wel zo prettig als je jouw kamer zo comfortabel mogelijk inricht. Goede raamdecoratie kan je daar al veel bij helpen. Wij hebben daarom een paar handige tips als inspiratie voor jouw studentenkamer.

Privacy met verduisterende gordijnen

Als student zit je natuurlijk niet te wachten op nieuwsgierige blikken van je (over)buren. Een verduisterend gordijn voor de ramen is dan de uitkomst. Kies voor een mooi gordijn dat je op maat laat maken van verduisterende gordijnstof of laat een gordijnstof voeren zodat het alsnog verduisterend is. Zodra jij de gordijnen sluit, kijkt niemand meer naar binnen en heb jij alle privacy die je maar wenst.

Warmtewerende raamdecoratie

Een kleine kamer is vaak zo warm. En dat is niet altijd even prettig als je moet studeren of uitgerust wakker wil worden. Voorkom dat je kamer snel opwarmt met warmtewerende raamdecoratie. Daar is veel keus in zoals rol- en vouwgordijnen maar ook gewone gordijnen, plisségordijnen en Duettes®Shades. Elk van deze raamproducten heeft varianten met gordijnstof die een warmtewerende coating heeft. Door die coating blijft de warmte langer uit je studentenkamer.

Roomdivider, superhandig in je studentenkamer

Ook typisch voor een studentenkamer is de ‘one room is all’, ofwel alles staat in een ruimte. Terwijl het eigenlijk wel heel fijn is als je een aparte ruimte hebt voor studeren en voor het slapen. Met een roomdivider creëer je gemakkelijk en snel zo’n afscheiding tussen je bureau en bed. Een mooi gordijn, jaloezie of paneelgordijn is daar heel geschikt voor. Kies een stof die mooi past bij de rest van je interieur en die transparant of semi-transparant is. Daar komt namelijk nog wel daglicht doorheen zodat je als je niet zoveel ramen hebt, niet meteen in het donker zit door de roomdivider.

Geluiddempende gordijnen voor als je wil studeren of uitslapen

Staat jouw studentenhuis midden in de stad, dan hoor je vast ook alle geluiden van buiten. Heel gezellig, maar niet zo handig als je aan het studeren bent. Of als je gewoon wil uitslapen na een avondje stappen of feesten. Daarvoor is een dik gordijn dan weer handig; een gordijn dat geluiddempend werkt zodat de geluiden van buiten niet snel binnen te horen zijn. Er zijn al tal van gordijnstoffen die van zichzelf zwaar genoeg zijn om het geluid te weren. Wil je een andere gordijnstof, dan kan het meestal wel gevoerd worden zodat het alsnog geluiddempend werkt.

Inspiratie voor jouw studentenkamer? Ga naar de Toppoint dealer!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor jouw studentenkamer? Vraag de Toppoint dealer dan om advies. We hebben interieurstylisten die veel ideeën en praktische tips hebben voor handige, mooie raamdecoratie in jouw kamer. Kom gewoon eens langs, we staan voor je klaar!

Gepubliceerd op: 5 oktober 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: