vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Raamdecoratie voor openslaande deuren

De beste oplossingen

Openslaande deuren zijn een riante manier om buiten aangenaam naar binnen te halen. Want zodra het buiten mooi weer is, kunnen de deuren lekker open. Ideaal dus. Maar weet u niet welke raamdecoratie geschikt is voor die openslaande deuren? Wij zetten de beste oplossingen hier voor u op een rij.

Raamdecoratie per deur

Welke soort raamdecoratie u ook kiest; kies bij openslaande deuren altijd voor raamdecoratie per deur. Zo kunt u gewoon per deur de gordijnen opzij of omhoog schuiven. Opent u dan maar een deur, dan zit niet dat hele pakket van gordijnstof of ander materiaal in de weg. Per deur dus raamdecoratie, dat is alvast een heel praktische tip!

Horizontaal of verticaal?

In de basis heeft u twee keuzes bij raamdecoratie voor openslaande deuren: horizontale of verticale raambekleding. Kiest u horizontaal, dan zijn dat bijvoorbeeld rolgordijnen of jaloezieën. Die kunt u het beste op elke deur bevestigen zodat het met de deur meebeweegt en niet in de weg zit als de deuren open zijn. Verticale raambekleding zijn gordijnen, paneelgordijnen, lamellen, in-betweens, de Sharp Wave® en de Versus® gordijnen. Deze opent u opzij voordat u de deuren openzet. Welke u kiest hangt af van wat u mooi vindt en handig.

Maatwerk

Maatwerk is altijd belangrijk omdat raamdecoratie alleen maar mooi is als het ook perfect past. Maar bij gordijnen voor openslaande deuren is het nog net even belangrijker. Want het is niet vanzelf zo dat u de gordijnstof in twee gelijke delen kunt verdelen en dat u dan klaar bent. Stel nu dat die deuren niet precies in het midden van de muur zitten? Dan heeft u bij de ene deur heel veel gordijn, en bij de ander te weinig. Zorg dus dat u de raamdecoratie altijd perfect op maat laat maken waarbij het midden van de openslaande deuren de plek is waar de gordijnen van de ene zijde stoppen, en die van de andere zijde beginnen. Klinkt dit wat ingewikkeld? Een interieurstylist kan u hier goed bij helpen en zal ervoor zorgen dat het goed ingemeten wordt.

Zijgeleiding per deur

Een deur die openstaat zorgt voor lekker frisse lucht in huis. Heel fijn, maar als in die luchtstroom de raamdecoratie loshangt, gaat dat klapperen. Dat kan best irritant zijn en is ook niet heel bevorderlijk voor de kwaliteit van de stof. Kies daarom bij verticale raambekleding altijd voor zijgeleiding per deur. Dat zijn spandraden waaraan de raamdecoratie bevestigd wordt, of profielen waarbinnen die raamdecoratie loopt. Die profielen als zijgeleiding zijn mogelijk voor vouwgordijnen, Duette®Shades en plisségordijnen. Bij jaloezieën dienen de spandraden als zijgeleiding. Rolgordijnen kunnen met beide varianten bevestigd worden.

EasyClick; ook voor montage op openslaande deuren

EasyClick is een handig montagesysteem waarmee Duettes®, plissés en aluminium jaloezieën strak in een kozijn bevestigd worden. Ook dat is mogelijk in openslaande deuren en zorgt er direct voor dat de raamdecoratie niet hinderlijk heen en weer klappert of dat ze in de weg hangen als de deuren geopend zijn. Ze zitten immers tegen de deur aan!

Raambekleding combineren

Combinaties in raambekleding zijn bij openslaande deuren natuurlijk ook mogelijk; overgordijnen samen met verduisterende plisségordijnen bijvoorbeeld. De plissés bevestigt u dan het beste tegen de openslaande deuren aan, terwijl de overgordijnen via een rails voor de deuren langslopen. Zo houd u met beide varianten rekening met de deuren terwijl u toch profiteert van de voordelen van gecombineerde raamdecoratie.

Persoonlijk interieuradvies, ook bij openslaande deuren, in de winkels van onze dealers

Laat u inspireren door de vele mogelijkheden en ontdek hoe zijgeleiding, spandraden en de EasyClick er in het echt uitzien. Het kan in de winkels van onze dealers. Maak nu een afspraak en een van onze interieurstylisten laat u alles zien en adviseert u graag persoonlijk voor de mooiste raamdecoratie die perfect past bij de openslaande deuren in uw interieur.

Gepubliceerd op: 6 april 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: