vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Sluit uw raamdecoratie aan op een smart home hub

Raamdecoratie sluiten op afstand? Sluit de raamdecoratie aan op een Smart Home Hub!

“Hi Siri, doe de rolgordijnen dicht”… Klinkt dit onwerkelijk? Het is nu echt de realiteit! Met raamdecoratie die is aangesloten op een hub, een smarthome-oplossing waarmee u apparaten in huis aanstuurt. En dus ook de raamdecoratie als u dat wilt.

Een hub voor alle slimme apparaten in huis

Een hub is een apparaat dat in het middelpunt van verschillende netwerken staat. In huis noemen we zo’n hub een smart home hub of een domotica hub. Hiermee zijn ‘slimme’ apparaten of andere dingen in uw huis te bedienen. ‘Slim’ omdat ze dus ook op een netwerk zijn aangesloten en van afstand aangestuurd kunnen worden. Zoals verlichting, alarmsystemen, temperatuur, het koffiezetapparaat en de oven. En dus ook de raamdecoratie.

Toppoint powered by Brel: elektrisch bedienbare raamdecoratie

Verschillende gordijnen van Toppoint kunt u al elektrisch bedienen; de Toppoint powered by Brel-lijn. Met een druk op de knop sluit u de rolgordijnen, opent u de vouwgordijnen of zet u de jaloezieën een beetje schuin. Dat kan met een wandschakelaar of een afstandsbediening. En die zijn weer te koppelen aan allerlei hubs.

Met elke hub eenvoudig te koppelen

Bekende voorbeelden van hubs zijn de Google Home, Apple’s HomePod en Amazon Echo. Maar er zijn er nog heel veel meer. En Toppoint powered by Brel kan aan vrijwel al die hubs heel eenvoudig worden gekoppeld. Handig als u al een hub in huis heeft. En nog veel handiger als u al veel op afstand bedient en dat nu vanaf een centraal punt wilt kunnen bedienen.

Handig, veilig en simpel

Hoe dat werkt in de praktijk? Eigenlijk is het heel simpel. U loopt bijvoorbeeld door huis en zegt “Google, dim de verlichting” of “Hi Siri, open de rolgordijnen”. Maar veel leuker wordt het als u niet thuis bent; dan kun u uw huis op afstand aansturen via uw smartphone. Zoals de verwarming aanzetten zodat u in een warm huis komt. Of de rolgordijnen dicht doen en de verlichting aan als u niet wilt dat iedereen kan zien dat er nog niemand thuis is. Handig maar dus ook veel veiliger!

Scenario’s; tijd of temperatuur bepaalt

Gaat u op vakantie? Of heeft u graag structuur? Dan stelt u scenario’s in. Daarmee kunt u ervoor kiezen dat op een vast tijdstip de raamdecoratie sluiten of openen en de verlichting aan- of uitgaat. Maar u kunt ook bij een bepaalde temperatuur de jaloezieën wat laten kantelen zodat het minder snel warm wordt. Of bijvoorbeeld de plisségordijnen helemaal dichtdoen zodat u de warmte buitenhoudt.

Raamdecoratie met Toppoint powered by Brel

Met Toppoint powered by Brel kunt u verschillende raamdecoratie bedienen zoals rolgordijnen, plisségordijnen, jaloezieën, vouwgordijnen en Toppoint Duette®Shades. Stuk voor stuk raamdecoratie die in talloze uitvoeringen mogelijk is maar altijd van perfecte kwaliteit voor de beste prijs. En nu is dit dus ook nog via een hub te bedienen!

Ook raamdecoratie bedienen met een hub bij u thuis?

De mogelijkheden met een smart home hub zijn eindeloos, ook met raamdecoratie. Laat u daarom inspireren en informeren door de interieuradviseurs in een van onze verkooppunten. Zij geven u graag persoonlijk advies en laten u dan ook meteen zien hoe dit werkt en hoe het bij u thuis geïntegreerd kan worden!
Beelden: Homey en Smarthome Magazine

Gepubliceerd op: 11 juni 2019

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: