vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Tips voor een luxe hotelgevoel in je slaapkamer

Woontips voor een chique hotelgevoel

Elke dag wakker worden alsof je in een luxe hotel bent? Dat wil iedereen wel! En dat kan, als je jouw slaapkamer omtovert tot een luxe, comfortabele plek waar je dat chique hotelgevoel steeds weer opnieuw beleeft. Hoe je dat doet? Wij geven je daarvoor een paar fijne woontips!

Verduisterende gordijnstoffen

Het belangrijkste van je slaapkamer is natuurlijk dat je er ook echt lekker kunt slapen. En daarvoor moet het dan ook echt donker kunnen worden op de momenten dat jij dat wenst. Kies daarom voor verduisterende gordijnstoffen, of laat ze voeren met een goede voeringstof.

Geen kieren met EasyClick

Kiert er langs de gordijnen nog licht naar binnen? Of heb je schuine dakramen? Plaats de raamdecoratie dan met EasyClick; een handig montagesysteem dat je zo in de glaslijst klikt. Hierin past de Duette®Shades, een plisségordijn of een aluminium jaloezie. Het licht komt dan niet meer langs de zijkanten naar binnen en de raamdecoratie zit mooi strak tegen het raam aan.

Rijke, luxueuze stoffen

Het luxe hotelgevoel komt ook uit de soort stoffen. Kies dus voor rijke, luxueuze stoffen. Zoals dikke gordijnstoffen, gevoerde gordijnen of gordijnen gemaakt van velours. Er zijn talloze gordijnstoffen met een mooie vleug, glans of zelfs een metallic afwerking. Subtiele details die de stof direct een chique uitstraling geven. En dat is precies wat jij nodig hebt in jouw hotelachtige slaapkamer!

Combineer = meer sfeer

Overdaad schaadt? Niet bij raamdecoratie! Combineer twee soorten raamdecoratie en je hebt meer sfeer, meer geluidsdemping, meer isolatie en meer comfort. Zoals jaloezieën, Duettes of plissés met overgordijnen of in-betweens. Maar ook vouwgordijnen en rolgordijnen staan daar heel mooi bij.

Ton-sur-ton of wit vs. zwart?

De combinaties geef je extra elan als je ze qua kleur of dessin mooi op elkaar afstemt. Ton-sur-ton is natuurlijk perfect als je een rustige uitstraling wenst. Maar wat dacht je van donkergrijze of zwarte plissés bij witte in-betweens die je aan een stoere gordijnrails van zwart staal ophangt? Een zacht vloerkleed in een basic tint en veel kussens op het bed maken het geheel af.

Natuurlijke sfeer

Wil je een meer natuurlijke sfeer in je slaapkamer? Kies dan voor gordijnen gemaakt van 100% linnen bij houten jaloezieën. Combineer dit met een zacht vloerkleed, veel houten details, groene planten en lichte muren. Subtiele accenten van zwart staal, in bijvoorbeeld lampen, geven de kamer net die spannende twist.

Secret Garden voor mysterieuze luxe

De woonstijl Secret Garden met donkere, mysterieuze kleuren en grote bloemendessins past natuurlijk ook helemaal bij het luxe hotelgevoel. Hang donkere rol- of vouwgordijnen voor de ramen en combineer ze met in-betweens of overgordijnen met een bohemian of botanic print. Het interieur maak je verder af met meubels met koperen details, een zwaar en zacht vloerkleed en natuurlijk een rijke bos bloemen in een grote vaas.

Wooninspiratie en persoonlijk advies, ook voor de inrichting van je slaapkamer

Van raamdecoratie tot vloerkleden, je vindt het bij de winkels van Toppoint. Met volop wooninspiratie en altijd persoonlijk advies van ervaren stylisten kun je daar ook terecht als je dat luxe hotelgevoel in jouw slaapkamer elke dag weer wilt ervaren. Kom je snel langs?

Gepubliceerd op: 8 februari 2022

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: