vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Tips: zo creëert u een rustige slaapkamer

Met tips van onze interieurstylisten

De slaapkamer is de plek bij uitstek in huis voor een rustige sfeer. Maar hoe u dat voor elkaar krijgt, daar krijgen we vaak vragen over. Daarom geven we u hier een paar praktische tips van onze interieurstylisten, over hoe u zelf die rustige sfeer in uw slaapkamer realiseert.

Rustige tinten als basis

Om uw droomslaapkamer vorm te geven, is het belangrijk om een basis te creëren die rustig is. Daarvoor zorgt u dat de grote oppervlaktes heel neutraal zijn. Zoals de muren, de vloer en de raamdecoratie. Kies daarvoor rustige tinten zoals wit, crème en beige voor de grote vlakken. Dat kan ton-sur-ton, dus een kamer die voornamelijk wit is bijvoorbeeld. Of kies voor een combinatie van rustige kleuren die u afwisselend in de grote elementen laat terugkomen zoals de muren, vloer en raamdecoratie. Met zo’n harmonieus kleurenpalet blijft het grote geheel nog steeds heel rustig.

Kies een subtiel contrast met koele tinten of natuurlijke elementen

Vaak wordt gedacht dat contrast uit den boze is in een rustige sfeer, maar dat is zeker niet altijd zo. Tuurlijk, knalrood en felgeel zijn niet hele relaxte kleuren. Maar koele tinten zoals blauw of groen geven wel een subtiel contrast bij de eerder genoemde rustige tinten. Voeg daarbij nog een paar natuurlijke elementen zoals houten jaloezieën met witte in-betweens en zet er wat groene planten bij, en u heeft een sfeervolle, ingetogen basis. Een prima plek om tot rust te komen!

Rommel is niet relaxed

Met rommel in de slaapkamer is het moeilijk u te ontspannen. Het leidt af en geeft onrust. Zorg dus dat er zo min mogelijk rommel hoeft te zijn met voldoende opbergplekken. Kasten, lades onder uw bed en een nachtkastje met een laatje. Als u maar plekken heeft waar u kleine spullen, kleding en andere zaken snel en gemakkelijk kunt opruimen.

Geluiddempende en verduisterende raamdecoratie

Kunnen slapen wanneer u ook wil slapen, dat is luxe en relaxed. Niet wakker worden van de zon die heel vroeg al naar binnen kiert. Of van het geluid van buiten. Laat uw slaapkamer een oase van rust zijn met geluiddempende en verduisterende raamdecoratie. Dat kan door de raamdecoratie te laten voeren, ook als het witte of heel lichte gordijnstof is. En heeft u een draaikiepraam? Laat dan de raamdecoratie bevestigen met de EasyClick zodat er ook langs de zijkanten geen licht naar binnen kan schijnen. En zo zijn er nog meer mogelijkheden om de slaapkamer goed te verduisteren en het geluid te dempen via uw gordijnen of raamdecoratie. Maak daar dus gebruik van!

De ideale slaapkamertemperatuur

Heel belangrijk in de slaapkamer: de temperatuur. Wist u dat de beste temperatuur voor de slaapkamer rond de 18˚C is? Zeker tijdens warme zomerdagen wordt het al snel te warm in huis, en dan slaapt u slecht. Kiest u voor warmtewerende raamdecoratie, dan houd u de ergste warmte buiten. Waardoor de temperatuur binnen prima blijft om heerlijk bij in slaap te vallen. En dat is dan ook weer heel relaxed.

Meer tips nodig? Kom naar een van onze dealers, ook persoonlijk advies voor uw slaapkamer

Kleur, combinaties, opbergers, verduistering en warmtewering, dat zijn de basics om van uw slaapkamer een rustige plek te maken. Vind u het ondanks deze tips toch nog lastig om zelf een fijne, relaxte slaapkamer te creëren? Geen nood, dan gaat u naar de winkel bij u in de buurt. Daar staan onze interieurspecialisten voor u klaar met deskundig en persoonlijk advies. Maak snel een afspraak en we helpen u graag.

Gepubliceerd op: 4 mei 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: