vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Toe aan iets nieuws?

Tips voor het uitzoeken van nieuwe raamdecoratie

Nieuw jaar, nieuwe sfeer in huis! Zodra de kerstboom de deur uit is, is er weer rust en ruimte in je interieur. Heerlijk, maar misschien valt het nu ook op dat de kleuren wat saai beginnen te worden. Of dat de raamdecoratie wat verouderd is. Of je hebt gewoon zin in iets nieuws. Wat de reden ook is, als je nieuwe raamdecoratie gaat uitzoeken, geven wij je hier een paar handige tips.

Raamdecoratie als praktische oplossing

De keuze in raamdecoratie is enorm. Maak daarom een eerste selectie door naar de praktische oplossingen te kijken. Waarvoor heb je de raamdecoratie nodig? Is het bijvoorbeeld voor:
• de keuken of badkamer? Zoek dan vochtbestendige raamdecoratie.
• een raam of ruimte aan de zuidkant van de woning? Kies dan UV-werend zodat de stof niet snel verkleurt.
• een slaapkamer? Dan heb je verduisterende raamdecoratie nodig.
• een kamer naast een lawaaiige plek? Met dikke of gevoerde gordijnstof sluit je het geluid buiten.
• een kinderkamer? Kies dan kind-veilige raamdecoratie .
• een koude kamer door tocht of warmteverlies door enkel of dubbel glas? Neem dan een dubbele laag raamdecoratie met daarbij in ieder geval een dikke gordijnstof zodat je maximaal isoleert.

Bij de werkplek?

Is de raamdecoratie voor een zakelijke omgeving? Of voor de ruimte waar je zit als je thuiswerkt? Dan is het ook heel belangrijk om de lichttransmissie van de gordijnstof te controleren. Dat is een norm die aangeeft hoeveel daglicht door de gordijnstof heen mag schijnen. Bij ramen aan de noordzijde is dat meer dan bij ramen aan de zuidzijde. Door hiermee rekening te houden, heb je tijdens het werken geen last van licht dat in je beeldscherm schijnt. Voor de werkplek kunnen door verzekeraars ook eisen gesteld worden ten aanzien van de brandveiligheid. De raamdecoratie moet dan een brandvertragende of brandwerende coating hebben.

Privacy als jij dat wenst

Wil je overdag naar buiten kunnen kijken maar ’s avonds wel privacy hebben? Combineer dan transparante gordijnen zoals in-betweens met een verduisterende raamdecoratie. Dat kan een verduisterend gordijn zijn, maar ook een rolgordijn, jaloezieën of bijvoorbeeld lamellen. En wil je ook overdag voorkomen dat mensen zo naar binnen kunnen kijken? Dan zijn lamellen die je kunt kantelen heel handig, of plisségordijnen of Duettes die je ook op ooghoogte in het raam kunt vastzetten met de functie top-down, bottom-up.

Nieuwe raamdecoratie die past bij jouw huidige interieur

Naast alle praktische eisen moet de nieuwe raamdecoratie natuurlijk ook qua sfeer en stijl passen bij jouw interieur en woonwens. Wil je alleen de raamdecoratie vernieuwen? Maak dan wat foto’s van je interieur en neem die mee naar een woonwinkel. Bij de dealers van Toppoint staan altijd interieurstylisten die je persoonlijk adviseren en rekening houden met de woonstijl en de kleuren die je nu al hebt.

Een heel nieuwe sfeer in je interieur

Wil je juist iets heel anders dan wat je nu hebt? Neem dan voorbeelden mee uit bijvoorbeeld woonmagazines of maak vast een moodboard met wat je mooi vindt. Een interieurstyliste gaat dan samen met jou aan de slag om een heel nieuwe sfeer voor jouw interieur te creëren.

Of laat je inspireren door de styliste!

Heb je nog helemaal geen idee hoe je jouw interieur wilt veranderen? Dan moet je zeker een afspraak maken bij een styliste. Die is er om jou te inspireren en te adviseren zodat je straks een nieuw interieur hebt dat helemaal bij jou past, maar wat je niet zelf kon bedenken.

Toppoint, voor een nieuwe sfeer met nieuwe raamdecoratie

Wil jij het nieuwe jaar beginnen met wat nieuws in huis? Dan is nieuwe raamdecoratie de snelste manier om een heel andere sfeer en uitstraling aan je interieur te geven. Of je nu al precies weet wat je wilt of dat je nog geen idee hebt, je bent altijd welkom bij één van de Toppoint dealers. Daar zijn altijd interieurstylisten die voor je klaar staan met inspiratie, tips en advies. Kom snel langs, dan heb ook jij straks een nieuwe sfeer in jouw interieur!

Gepubliceerd op: 10 januari 2023

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: