vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Trend: Terracottakleurige raamdecoratie

Zo combineert u deze woontrend in uw interieur

Terracotta is een interieurtrend van 2021 en heel geschikt voor uw raamdecoratie. Een warme kleur die snel doet denken aan mediterrane huizen en mooie zomerdagen. De perfecte kleur dus als u de warme sfeer van de zomer ook nu nog in huis wil vasthouden!

Warmrode kleur

Terracotta is een warmrode kleur die ook een beetje naar oranje neigt. We kennen het vooral van de plantenpotten en dat is niet zo vreemd. Deze natuurlijke tint combineert prachtig met de kleuren van planten die u veel ziet in warme landen: grijsgroen, blauwgrijzig en gebroken wit. En precies die kleurencombinaties doen het ook goed in uw huis als u daar de trendkleur terracotta aan toevoegt.

Rustig met warme sfeer

De kleur terracotta is een rustige tint die voor een warme sfeer zorgt en het goed doet in woonstijlen met een natuurlijke basis. Zoals interieurs waarin veel hout wordt gebruikt. Elke kleur hout en elk type hout staat eigenlijk wel mooi met de warme kleur van terracotta.

Combinaties met terracotta raamdecoratie

Kies deze kleur voor uw raamdecoratie en u heeft met terracotta gordijnen snel de gewenste sfeer in huis. En heeft u ook al houten jaloezieën? Dan is de combinatie helemaal warm; het natuurlijke en warme dat een houten jaloezie al van zichzelf heeft, wordt nog eens versterkt door de warme gloed van het terracotta gordijn.

Planten met terracotta

Natuurlijk staan ook andere soorten raamdecoratie goed bij uw terracotta gordijnen; zoals aluminium jaloezieën in een bijpassende tint. U krijgt dan een mooi ton-sur-ton effect wat heel rustig is bij een interieur dat overwegend houten meubels heeft. Kies dan ook nog voor terracotta potten met veel groene planten en het effect is compleet. En wist u dat veel planten in een kamer goed zijn om u comfortabel en ontspannen te voelen? Reden te meer dus om de combi terracotta en planten snel aan het interieur toe te voegen!

Ook in een strak, modern interieur

Heeft u een strakker, modern interieur met donkere accenten? Zoals zwarte kozijnen of jaloezieën? Ook dan staan terracotta gordijnen heel mooi daarbij. De kleur valt dan meer op en brengt wat extra warmte door het contrast in tinten en materialen. Combineer het met een mooi mediterraan kleed op de grond, kies voor de wanden en vloer rustige tinten zoals betongrijs of lichtbruin en maak het af met wat koper in de details. Zo maakt u van uw moderne, strakke interieur een comfortabele plek waar u graag naartoe gaat.

Veelzijdige tint

Eigenlijk is de kleur terracotta heel veelzijdig; u kunt het dus toepassen in een modern, donker interieur en bij een woonstijl met veel houten details. Maar het staat ook mooi in een licht interieur met veel witte en crème kleuren. Art deco meubels en accessoires met goudkleurige randen, houten meubels in de stijl van Deens design of rotan en webbing meubels… met terracotta kunt u alle kanten op!

Stylingsadvies voor terracotta in het interieur, bij de Toppoint dealer

Voeg ook warmte en sfeer toe aan uw interieur met terracottakleurige raamdecoratie. Bent u benieuwd wat daarin allemaal te koop is? Bezoek dan een winkel van Toppoint. Onze interieurstylisten staan klaar om u te adviseren en u de vele voorbeelden te laten zien.

Gepubliceerd op: 19 oktober 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: