vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

UV-werende raamdecoratie

Voorkomt schadelijke gevolgen in huis en voor uw huid

Een heerlijk zonnetje buiten? Dat is heel fijn, maar niet als er te veel zonlicht binnenkomt. Want die zonnestralen in huis hebben veel schadelijke gevolgen. Dat voorkomt u gemakkelijk met UV-werende raamdecoratie waarbij u bepaalt hoeveel zonlicht binnenkomt. Het is tenslotte wel uw huis, toch?

Verbleken

Dat UV-straling buiten schadelijk kan zijn, weten we inmiddels allemaal wel. Maar ook binnen, achter het glas, is die straling niet vrij van gevaar. Of in ieder geval van schade. Zo laat te veel zonlicht de meubels en raamdecoratie verbleken. En wordt de temperatuur in huis al snel veel hoger dan u prettig vindt.

UVA-straling, huidverouderend, gaat ook door glas

Maar wist u dat ramen bepaalde UV-stralen doorlaten? De UVA-stralen zijn zonnestralen die huidveroudering veroorzaken. Die ‘A’ staat voor ‘Aging’. Van de UVA-stralen komt 50% door glas heen. Zit u dus zonder UV-werende raamdecoratie achter het glas te werken, dan is dat dus helemaal niet goed voor de huid!

Raamdecoratie met UV-werende coating

Gelukkig zijn er verschillende soorten raamdecoratie die met UV-werende gordijnstof gemaakt kunnen worden. De stof heeft dan een speciale coating die de ongewenste stralen tegenhoudt. Dit kan bij:
Plisségordijnen
Duette®Shades
Versus® gordijnen
Iso Reflex® lamellen

Lichtfilterend

Het fijne van deze soorten raambekleding is dat ze het licht in huis aangenaam filteren zonder dat het meteen heel donker wordt. Ze houden de schadelijke UV-straling en hinderlijk zonlicht tegen terwijl u toch kunt genieten van het mooie daglicht. En wilt u liever jaloezieën voor de ramen? Dan kan dat ook, daarmee stelt u zelf de lichtinval door ze zo te kantelen dat het zonlicht naar wens wel of niet naar binnen komt.

UV-werend met EasyClick

De UV-werende plissés en Duettes kunt u ook met EasyClick laten bevestigen. Dat is een montagesysteem waarbij de raamdecoratie zonder boren of schroeven strak in het kozijn bevestigd wordt. Ook de Scala® aluminium jaloezieën kunnen met EasyClick geplaatst worden zodat u ook daarmee gemakkelijk de lichtinval kunt stellen en zo zelf bepaalt hoeveel licht, en dus hoeveel UV-straling, naar binnen komt.

Gordijnstoffen met UV-werende coating, bij Toppoint

Wilt u uw huid en spullen in huis beschermen tegen de schadelijke invloed van UV-straling? Bezoek dan eens een winkel van Toppoint bij u in de buurt. De interieurstylisten daar laten u graag de ruime keuze zien die u heeft in kleuren en dessins bij gordijnstoffen met UV-werende coating.

Gepubliceerd op: 31 augustus 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: