vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Veilige keus: brand­vertragende raamdecoratie

Met de winter in aantocht steken we weer de kaarsjes aan in huis. Heel gezellig en knus, maar zorg wel dat het veilig gebeurt. Zet ze dus niet te dicht bij stoffen zoals gordijnen. Of nog beter; kies voor brandvertragende raamdecoratie. Dat is een heel veilige keus.

Risico op brand

Of het nu een gasfornuis in de keuken is, de open haard of dus die kaarsjes, waar open vuur is ligt het risico van brand op de loer. Goed opletten en een veilige afstand houden tot alles wat brandbaar is, is heel belangrijk. Maar zorgen dat er zo min mogelijk brandbare spullen in de buurt zijn, is eigenlijk nog veel beter.

Gordijnstoffen van permanent brandvertragende garens

De collectie raamdecoratie van Toppoint bevat een unieke serie raamproducten die gemaakt zijn van permanent brandvertragende garens. Hiervoor is gebruik gemaakt van speciale vezels met een brandvertragende werking. Die werking is permanent wat betekent dat als je het wast, ze daarna nog steeds brandvertragend zijn. Er zijn ook brandwerende vezels, dat zijn gordijnstoffen voorzien van een FR-coating. De brandwerende eigenschap neemt af als de gordijnstof veel gewassen wordt. Iets wat in de praktijk meestal niet veel gebeurt.

Van rolgordijnen en plissés tot in-betweens en vouwgordijnen

Van de permanent brandvertragende gordijnstof zijn zowel soepele gordijnstoffen als stevige en strakke gordijnstoffen gemaakt. Die laatste wordt gebruikt voor rolgordijnen en plissés. In de soepele stof zijn er gordijnen, in-betweens en vouwgordijnen. Maar ook de Duette®Shades, het Versus® gordijn en paneelgordijnen zijn er in brandvertragende stoffen. Naast de brandvertragende gordijnstoffen kunt u ook kiezen voor lamellen of Scala® aluminium jaloezieën. Kortom, er is volop keus en er zijn ook veel mogelijkheden om de soorten raamdecoratie met elkaar te combineren. Zo kiest u dus een set voor het raam die past bij uw interieur en smaak, en ook nog eens geheel brandvertragend is!

Brandvertragend conform de normen B1 en M1

De collectie raamdecoratie die van brandvertragende gordijnstof is gemaakt, voldoet aan de Duitse norm B1 en de Franse norm M1. Deze normen voor brandveiligheid geven de mate van brandvertraging of ontvlambaarheid aan. B1 bijvoorbeeld, betekent brandvertragend en moeilijk ontvlambaar. Een eis die door verzekeringsmaatschappijen gesteld kan worden voor de raamdecoratie in bedrijfsgebouwen of kantoren omdat dat bijdraagt aan de brandpreventie.

In veel kleuren leverbaar

Behalve dat er veel soorten raamdecoratie van brandvertragend materiaal in de Toppoint-collectie zijn, is die serie ook nog eens in veel kleuren leverbaar. En dat is wel zo prettig. Want veiligheid is heel belangrijk, maar raamdecoratie die goed combineert met de rest van het interieur, zien we ook graag. En dat kan dus, er is keus genoeg!

Brandvertragende gordijnstoffen van Toppoint, te zien bij onze woonspecialisten

De Toppoint-collectie is te vinden bij de winkels van woonspecialisten bij u in de buurt. Net als gespecialiseerde interieurstylisten die alles weten over deze brandvertragende gordijnstoffen. Ga eens langs en laat u adviseren. Zij helpen u graag aan veilige raamdecoratie die perfect past in uw inrichting!

Gepubliceerd op: 3 november 2020

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: