Verduisterende raamdecoratie

Of het nu de vroege zomerzon is die u liever nog even buitensluit, geen last van de lantaarnpalen buiten wilt hebben of de slaapkamer van jullie kind ook tijdens de middagdutjes goed donker wilt maken, u heeft dan verduisterende raamdecoratie nodig. Maar hoe somber dat misschien ook klinkt, verduisteringsgordijnen zijn er in heel veel vormen, maten, kleuren en soorten. Er is dus altijd een uitvoering waar u echt vrolijk van wordt!

Donkere of lichte gordijnstoffen

Een verduisteringsgordijn heeft als belangrijkste doel de ruimte binnen ook echt donker maken door al het licht van buitenaf te weren. Een donker gordijn doet dit vanzelf al maar als die stof dungeweven is dan komt er overdag nog steeds licht door. En als u graag een lichte gordijnstof in uw interieur ziet, dan zal dat sowieso van zichzelf niet echt verduisteren. Toch kunt u van vrijwel elke vorm van raamdecoratie een verduisteringsgordijn maken; gewoon door het te laten voeren of door de juiste gordijnstof erbij te kiezen.

Verduisteringsstof

Met verduisteringsstof kan van elk soort overgordijn een verduisterend gordijn worden gemaakt. Ze worden dan gevoerd met een verduisteringsstof zoals de soepele Dim-out of de zwaardere maar geheel verduisterende Black-out. Elke verduisteringsstof is in een lichte tint zodat ze ook achter een gordijnstof van een lichte kleur bevestigd kunnen worden.

Verduisterende rol-, paneel- en plisségordijnen

Ook rolgordijnen, paneel- en plisségordijnen en zelfs Duette® Shades van Toppoint kunnen verduisterend zijn. De weving, dikte en een eventuele coating bepalen dan of het verduisterend is. Hoe dichter de weving en hoe dikker de stof, des te meer het verduistert. Kies dus eerst de soort raamdecoratie die u mooi vindt en kijk dan welke verduisterende stof het beste bij uw interieur past.

’Op de dag’ of ‘in de dag’ tegen kierend zonlicht

Veel mensen kiezen voor verduisteringsgordijnen om zo van een goede nachtrust te kunnen genieten. En dat is logisch; als het donker is, wordt melatonine in het lichaam aangemaakt waardoor u slaperig wordt. Het is dan ook niet handig om kieren bij de ramen onbedekt te laten. Dit kierende licht kunt u op verschillende manieren oplossen; bijvoorbeeld met het ‘op de dag’ bevestigen van de gordijnen. Deze worden dan op het kozijn bevestigd en gaan voorbij de randen van het raam. Is dat niet mogelijk of niet voldoende, kies dan voor bijvoorbeeld plisségordijnen die u ‘in de dag’ laat bevestigen. Ze worden dan in de kozijnen geplaatst waardoor er geen enkel zonnestraaltje nog naar binnen kan kieren. En laat u ze met het Easy Click-systeem bevestigen, dan wordt er ook niet in het kozijn geboord.

Voor verduistering of zonwering

Het maakt niet uit of u verduisterende gordijnen wilt om het binnen echt donker te maken of omdat u het als zonwering wenst te gebruiken, verduisterende raamdecoratie is er in zoveel kleuren, maten en soorten dat u altijd de passende vindt voor uw wensen en uw interieur. Wilt u daar hulp bij? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvend interieuradvies van onze woonadviseurs bij een van onze verkooppunten bij u in de buurt.

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: