vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Voor ieder raam een sfeervolle oplossing

Ontdek het zelf met persoonlijk advies en inspirerende voorbeelden

Onmogelijke ramen? Dat is volgens ons dus niet mogelijk. Voor elk raam is wel een passende, sfeervolle oplossing te vinden. Zeker als u een groot aanbod heeft en veel ideeën qua styling. Wij geven onze klanten altijd persoonlijk advies, inspireren ze met veel voorbeelden en hebben steeds weer nieuwe creatieve ideeën. Zo vinden we sfeervolle oplossingen voor elk interieur, en een paar daarvan delen we hier met u.

Maximaal genieten met grote ramen

Heeft u veel grote ramen in huis? Dan is het natuurlijk ideaal als u daar maximaal van kunt genieten. Dus overdag veel naar buiten kunnen kijken terwijl u ’s avonds wel je privacy heeft. Dat kan met raamdecoratie die ook in grote varianten beschikbaar is. Zoals de Scala® XL7 jaloezieën; die zijn er tot wel bijna 7 meter breed. Maar ook gordijnen of paneelgordijnen kunnen vrijwel oneindig breed gemaakt worden. En paneelgordijnen zijn tot wel 3 meter hoog te maken. Ideaal dus bij zowel brede als hoge ramen.

Strak of sfeervol bij grote ramen

Ook rolgordijnen zijn in hele brede uitvoeringen mogelijk, en gekoppeld kunnen ze een oppervlakte tot wel 8 meter breed bedekken. Vind u dat iets te strak qua uitstraling? Overweeg dan eens vouwgordijnen. Die zijn sfeervoller en staan goed in zowel klassieke, landelijke als moderne interieurs. En ook de vouwgordijnen zijn er in extralarge uitvoeringen; tot wel 3,20 meter hoog en 4,50 meter breed.

Mooi bij een schuifpui

Een schuifpui is een praktisch raam, maar niet elke soort raamdecoratie past hierbij. Zo zijn jaloezieën bijvoorbeeld best onpraktisch; die moeten helemaal omhoog wil je ongehinderd door de schuifpui naar buiten of naar binnen kunnen lopen. Kies daarom bij dit soort ramen voor raamdecoratie die je gemakkelijk opzij kunt schuiven. Zoals paneelgordijnen. En wilt u liever gewone gordijnen? Laat de gordijnstof dan zo voor het raam verdelen dat u niet een heel dik pak gordijn in de opening van de schuifpui hebt hangen. Genoeg mogelijkheden dus voor mooie raamdecoratie bij de schuifpui!

Sfeervol bij kleine ramen

Voor kleine ramen hebben we ook veel sfeervolle opties als raambekleding. Zoals de Duette®Shades, plisségordijnen of rolgordijnen. Die zijn er namelijk ook in smalle uitvoeringen en de Duettes en plissés hebben een smalle plooi. Dat staat wel zo mooi in een kleiner raam.

Grote en kleine ramen in dezelfde ruimte?

En heeft u zowel grote als kleine ramen in dezelfde ruimte? Dan kunt u heel goed eenzelfde uitstraling behouden door paneelgordijnen én rolgordijnen te kiezen; die kunt u namelijk van dezelfde stof laten maken! Zo heeft u nog meer sfeer doordat u dezelfde uitstraling doortrekt in het gehele interieur, ongeacht hoe groot of hoe klein elk raam is!

Ramen in aparte vormen

Bij ramen in aparte vormen wordt vaak gedacht dat het lastig is om daarvoor raamdecoratie te vinden. Laat staan dat het ook nog sfeervolle raamdecoratie is. Toch is dat heel goed mogelijk met de stijlvolle plisségordijnen van Toppoint. Die kunnen in ramen van elke vorm, ook bijvoorbeeld halfronde of trapezevormige ramen. En door de verfijnde afwerking, ogen ze ook nog eens heel elegant. Hang voor de andere ramen in de ruimte ook plissés en combineer die met bijpassende gordijnen of in-betweens. Zo heeft u een sfeervolle aankleding van het interieur!

Sfeervolle dakramen? Met EasyClick!

EasyClick is het montagesysteem voor plissés, Duettes® en jaloezieën. Een handige manier om deze raamdecoratie snel te bevestigen in bijvoorbeeld ramen met smalle glaslijsten of bij ramen die schuin staan. Maar behalve dat het handig is, zorgt het ook voor een sfeervolle oplossing bij bijvoorbeeld dakramen.

Creëer de mooiste sfeer in uw huis, met advies van de Toppoint dealer

De mooiste sfeer in huis creëert u door raamdecoratie te kiezen die past bij uw woonstijl en woning. Vind u het lastig om te bedenken wat nu echt goed daarbij staat? Vraag het dan aan een interieurstyliste van jouw Toppoint dealer. Kom langs voor persoonlijk advies!

Gepubliceerd op: 1 februari 2022

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: