vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Voordelen van plisségordijnen

Elegant en flexibel, de ideale raamdecoratie!

Zoekt u gordijnen die aan alle wensen en eisen voldoen? Dan komt u heel waarschijnlijk bij plisségordijnen uit. Subtiel elegant, robuust duurzaam en onvoorstelbaar flexibel. Plissés zijn ideale raamdecoratie, veelzijdig en hebben heel veel voordelen. En daar kunt u dus van profiteren als u ze kiest voor het interieur!

Plissés = Plooien

Plisségordijnen zijn vlakhangende gordijnen waarvan de stof heel strak geplisseerd is. Die plooien, de plissés, geven deze gordijnen de verfijnde uitstraling en maakt ze zo flexibel. Maar ook zijn er veel mogelijkheden in afwerking waardoor u van een gewone set plissés jouw unieke set raamdecoratie maakt.

Voor vrijwel elk raam

Wat heel handig is van plisségordijnen; ze passen in vrijwel elk raam. Ook als het een raam met een aparte vorm is, zoals een halve ronding. Of een heel smal raam die u wel eens naast de voordeur ziet. Plisségordijnen zijn er namelijk al vanaf 60 cm breed en kunnen tot wel 260 cm hoog gemaakt worden. Dan heeft u best veel ramen die hiervoor geschikt zijn!

Dun en smal

Hangt u een plisségordijn voor een groot raam, dan is het nog steeds een subtiel raamproduct. Ook dat komt weer door die plissés. Vouwt u het helemaal op, dan is het maar een dun, smal pakketje dat niet in de weg hangt.

150+ kleuren, ook fade-out

Plisségordijnen zijn er in meer dan 150 verschillende kleuren en ook in fade-outkleuren; dan lopen twee kleuren subtiel in elkaar over. Natuurlijk zijn ze er ook in meerdere stofsoorten. Van transparant tot verduisterend. Een transparant plisségordijn combineert mooi met een verduisterend gordijn of vice versa. Wilt u alles-in-een? Kies dan voor de Day & Night-plisségordijnen. Het pakket plisségordijnen is dan gemaakt van zowel een verduisterende als van een transparante gordijnstof. Elk groot genoeg voor het hele raam.

Top-down, bottom-up

Ook handig is de optie top-down, bottom-up. Dat betekent dat u de plisségordijnen halverwege het kozijn vast kunt zetten, of op elke andere gewenste hoogte. Bijvoorbeeld op ooghoogte zodat anderen niet zomaar naar binnen kunnen kijken. Alleen top-down of bottom-up is overigens ook een optie. En de bediening gaat zoals u dat wilt; handmatig, met een kindveilig koord of elektrisch via afstandsbediening of een app.

Twee plooibreedtes: 20 en 32 mm

De plissés zijn er in twee plooibreedtes: 20 en 32 mm. De smalste past mooi in smalle kozijnen zoals bij een draaikiepraam en kan bevestigd worden met EasyClick. De stof is er met verschillende coatings waarvan de vuilafstotende misschien wel de meest handige is. Daarmee blijven de plisségordijnen veel langer mooi!

Lastig om uw plisségordijn te kiezen? Onze stylisten helpen!

Plisségordijnen hebben dus heel veel voordelen, maar ook heel veel opties. Dat maakt kiezen misschien wat lastig, maar ook daar hebben we een oplossing voor. Onze stylisten staan u graag te woord, laten u de vele voorbeelden zien en helpen u het plisségordijn te kiezen dat het mooiste staat in uw interieur. Kom dus snel naar een Toppoint dealer.

Gepubliceerd op: 16 november 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: