vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Vouwgordijnen passen overal

De ideale raamdecoratie

Vouwgordijnen passen overal. In elke woonstijl, in elke ruimte en bij elk raam. Zelfs als het een groot en hoog raam is. Hoe dat komt? Vouwgordijnen zijn heel divers. Qua stoffen, afwerking, montage en veel meer. Heeft u nog nooit vouwgordijnen als raamdecoratie overwogen? Dan is het nu de hoogste tijd om dat te veranderen!

1.250+ verschillende gordijnstoffen

Zoekt u een nieuw gordijn, dan kijkt u waarschijnlijk eerst naar de gordijnstof. U wilt immers wel iets dat perfect past bij uw interieur. Met vouwgordijnen hoeft u zich daar niet druk om te maken. Die zijn er namelijk in meer dan 1.250 verschillende stoffen. Als u dan niet de kleur of het printje kunt vinden dat u mooi vindt, dan is het er gewoon niet!

Voor elke ruimte, ook op kantoor of in de keuken

Behalve in heel veel kleuren en dessins, zijn vouwgordijnen er ook in veel verschillende soorten stoffen. Transparant of verduisterend, zonwerend, brandvertragend, warmte-isolerend, vochtbestendige screendoek of geluiddempend… Met vouwgordijnen kunt u letterlijk alle kanten op. Of u nu iets zoekt voor de woonkamer, keuken of badkamer, slaapkamer of op kantoor. Wat de materialen betreft is het allemaal mogelijk.

Voor grote en hele grote ramen

De afmetingen of de locatie van een raam kunnen soms een probleem zijn. Als ze bijvoorbeeld heel hoog zijn, heel groot of als het een raam in een deur is. Zoekt u voor zo’n plek de geschikte raamdecoratie? Dan is de kans groot dat u op vouwgordijnen uitkomt. Die zijn er tot wel 4,5 meter breed en tot 3,2 meter hoog. En doordat ze ook met zijgeleiding geplaatst kunnen worden, is het geen probleem om vouwgordijnen op een deur te bevestigen. De zijgeleiding voorkomt irritant geklapper en houdt de gordijnen mooi strak en rustig voor het deurraam.

Op afstand bedienbaar, ook via de app

Een ander voordeel van vouwgordijnen zijn de vele opties waarmee ze uitgevoerd kunnen worden. Houdt u van gemak? Dan laat u ze elektrisch bedienbaar maken. Wilt u maximaal gemak? Dan bedient u de vouwgordijnen via een hub waardoor u ze opent en sluit met een app op uw telefoon, ook als u niet thuis bent! En natuurlijk zijn de vouwgordijnen in een top-down, bottom-up uitvoering mogelijk. Daarmee kunt u ze op elke plek in het raam vastzetten, bijvoorbeeld op ooghoogte. De boven- en onderzijde van het gordijn verschuift u zoals u dat wilt, wanneer u dat wilt.

Voeren, isoleren en afwerken

Vouwgordijnen bieden dus tal van mogelijkheden, ook in afwerking. U kunt ze laten voeren zodat ze verduisteren en isoleren. En u kunt kiezen wat u met de baleinen doet; in het zicht of juist aan de achterzijde. Dat laatste heeft de voorkeur als u een gordijnstof met print heeft wat u niet wilt laten onderbreken. Zoekt u een industriële look? Dan laat u de baleinen aan de voorzijde instikken.

Combinaties met andere raamdecoratie

Heel mooi is ook het combineren van raamdecoratie. Bijvoorbeeld vouwgordijnen met andere raamdecoratie in dezelfde kleur. Zoals een verduisterend vouwgordijn met ragfijne in-betweens. Of vice versa waarbij de vouwgordijnen in een transparante of semi-transparante stof gemaakt zijn.

Welke vouwgordijnen passen bij uw interieur?

Kortom, vouwgordijnen zijn helemaal naar uw wens en smaak te maken. De kunst is vooral te bepalen welke stof, kleur en uitvoering nu het allermooist voor uw interieur is. Maar ook daar helpen wij u bij, met onze interieuradviseurs. U vindt ze in elke winkel van onze woonspecialisten waar ze u persoonlijk stylingsadvies geven. Kom dus snel langs!

Gepubliceerd op: 24 maart 2020

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: