vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Laat uw vouwgordijnen voeren

Vouwgordijnen voeren? Doen!

Gordijnen laten voeren heeft veel voordelen. Maar toch wordt nog vaak getwijfeld over het laten voeren van vouwgordijnen. Op zich niet zo raar; een gordijn dat u letterlijk opvouwt van een dikkere stof voorzien lijkt niet logisch en zeker niet handig. En toch is het geen probleem, als u het goed laat doen natuurlijk. En u profiteert zo ook van de vele voordelen van gordijnvoering terwijl u wel de raamdecoratie van uw keuze heeft!

Verduistering van slaapkamer en kinderkamer

Gordijnen kunnen altijd gevoerd worden, behalve natuurlijk de transparante gordijnen, de in-betweens. Dat ze de ruimte verduisteren is een vanzelfsprekend voordeel wat heel handig is als het de slaapkamer of kinderkamer betreft. Maar gordijnvoering heeft nog veel meer voordelen.

Voordelen van voering

Zo beschermt gordijnvoering de gordijnstof tegen het verkleuren door de zon. Ook geeft een voering het vouwgordijn een luxere, meer exclusieve uitstraling omdat het voller valt. En er is meer privacy omdat er van buitenaf nooit meer door de vouwgordijnen heen gekeken kan worden; de voering blokkeert het zicht volledig. En wie nog wel eens last heeft van tocht of kou in huis, die zal merken hoe isolerend een gevoerd gordijn is.

Aangenaam in huis

Doordat het isoleert, levert het ook een besparing op de energiekosten op. U hoeft immers minder hard te stoken om het binnen aangenaam warm te houden. En met harde wanden, vloeren en plafonds wordt het binnen in huis snel een klankkast. Een gordijn helpt dan al om het geluid te dempen maar met een gevoerd gordijn is dat effect nog veel sterker. Kortom, gordijnvoering maakt het in huis op alle fronten veel aangenamer!

Tip: Gordijnvoering in gebroken wit!

Er zijn diverse soorten gordijnvoeringen in verschillende kleuren. Kiest u ervoor om de vouwgordijnen te voeren, kies dan in ieder geval een zelfde kleur voor alle gordijnen op dezelfde verdieping. Van binnen merk je daar niets van, maar van buiten staat dat wel zo rustig en mooi. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om de kleur af te stemmen op de kleur van het gordijn, maar zoals gezegd ziet u daar vanuit huis niet veel van. Gebroken wit als kleur voor de gordijnvoering is sterk aan te raden omdat die kleur het uv-licht het beste weerkaatst. Hierdoor blijft de warmte beter buiten en wordt het binnen niet te warm.

Wel of geen vouwgordijnen? Vraag het onze adviseurs!

Alle voordelen van het voeren van gordijnen, die gelden ook voor het voeren van vouwgordijnen. En de mogelijkheden zijn ook gelijk. U hoeft de keuze voor wel of geen vouwgordijnen dus niet meer af te laten hangen van de vraag of u ze wel of niet kunt laten voeren. U hoeft alleen maar te bedenken of vouwgordijnen mooi staan in uw interieur. Vind u die vraag nog lastig te beantwoorden? Kom dan eens langs bij een van onze verkooppunten en bespreek het met een van onze woonadviseurs. Zij helpen u graag verder met persoonlijk advies!

Gepubliceerd op: 28 januari 2019

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: