vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Vouwgordijnen voor elke woonstijl

Strak of nonchalant, bij kleine of grote en hoge ramen

Vouwgordijnen heb je in strakke en nonchalante uitvoeringen. Hierdoor staan ze mooi in elk interieur en passen ze bij elke woonstijl. Zelfs als je hele grote of hoge ramen hebt, kun je voor deze mooie, veelzijdige raamdecoratie kiezen. Want ze zijn er in heel diverse uitvoeringen maar altijd robuust en van uitstekende kwaliteit.
 

Wat zijn vouwgordijnen?

Een vouwgordijn zegt precies wat dit voor soort raamdecoratie is: een gordijn dat zichzelf ‘opvouwt’ als je het omhoog trekt. Dat kan doordat het gemaakt wordt met baleinen waardoor de stof altijd strak blijft en zo opgevouwen kan worden. Vouwgordijnen zijn dan ook horizontale raamdecoratie; ze hangen in de gehele breedte voor het raam. Hierdoor combineren ze onder andere heel goed met gordijnen. Het contrast in belijning geeft elke ruimte een wat luchtiger touch.
 

Ook voor grote, hoge ramen door de aluminium baleinen

De baleinen zijn essentieel bij vouwgordijnen en bepalen onder meer de kwaliteit ervan. Zo gebruikt Toppoint holle, aluminium baleinen. Dit materiaal is heel sterk en gelijktijdig heel licht. Door deze baleinen kunnen de vouwgordijnen ook voor de heel grote ramen gemaakt worden. Ze zijn immers zo sterk dat ze niet zullen doorbuigen. En doordat ze zo licht van gewicht zijn, wordt het geheel per raam niet zo zwaar dat het niet meer opgehangen kan worden. De vouwgordijnen van Toppoint kunnen hierdoor voor ramen gemaakt worden tot wel 5 meter breed en 3,2 meter hoog!
 

Nonchalant? Of modern?

Ook zijn de baleinen beeldbepalend. De plaatsing ervan bepaalt namelijk of de vouwgordijnen een strakke of juist een meer nonchalante, romantische look krijgen. Wil je een strakke, moderne sfeer in huis? Dan laat je de baleinen aan de voorzijde plaatsen. Voor de meer nonchalante woonstijl worden de baleinen aan de achterkant bevestigd.
 

Gevoerde vouwgordijnen

Met meer dan 1.500 gordijnstoffen is er altijd wel een vouwgordijn te maken dat past bij jouw woonsmaak en woonstijl. Of je ze nu in de woonkamer of slaapkamer hangt, ze zijn er met transparante en verduisterende stoffen. En wist je dat je vouwgordijnen ook kunt laten voeren? Wel zo handig als ze aan de zonzijde van het huis hangen. De stof verkleurt dan niet waardoor ze lang mooi blijven. Bovendien zorgen gevoerde vouwgordijnen ook nog eens voor een betere isolatie en meer akoestiek.
 

Techniek

De vouwgordijnen zijn ook qua techniek in meerdere variaties uit te voeren. Zoals de al eerder genoemde strakke of meer landelijke look, afhankelijk van waar je de baleinen laat plaatsen. Maar ook een top-down model is mogelijk. De vouwgordijnen kunnen dan naar beneden opengeschoven worden. En het bovenprofiel is er in een drietal kleuren: zwart, wit of aluminium zodat je ook dat qua woonstijl op jouw interieur kunt aanpassen.
 

Elektrisch bedienbaar met een hub

Heb je meerdere ramen waar je vouwgordijnen voor wilt hangen? Dan is het natuurlijk wel zo mooi als die allemaal steeds op gelijke hoogte zijn, bijvoorbeeld als je ze tot halverwege opent. Dat kan heel gemakkelijk als je ze elektrisch bedienbaar laat maken. Met een Brel Home Hub bedien je alle vouwgordijnen met één druk op de knop. Iets wat overigens ook heel handig is als ze op een lastige plek hangen, heel hoog bijvoorbeeld. Of als ze heel groot zijn. Met een afstandsbediening of via een app op je telefoon open en sluit je ze zonder enige moeite.
 

Vouwgordijnen voor jouw interieur, bij Toppoint

Ontdek welke vouwgordijnen het mooiste staan in jouw interieur en woonstijl, bij één van de Toppoint dealers. Onze specialisten staan voor je klaar om je te adviseren en om je meer te vertellen over de vele mogelijkheden van deze veelzijdige raamdecoratie. En wil je meer weten over zo’n smart home hub? Ook dan kunnen zij al jouw vragen daarover beantwoorden.
 

Gepubliceerd op: 30 mei 2023

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: