vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Wat is SmartCord®?

De kindveilige bediening van raamdecoratie!

Een SmartCord®, ooit van gehoord? Het is dé kindveilige bediening van verschillende soorten raamdecoratie. Met een SmartCord® blijft de lengte van het koord altijd gelijk. Er is dus nooit een lang koord dat gevaar voor een kind kan opleveren.

Oplossing

Sommige soorten raamdecoratie worden bediend met een koord. Om ze te openen of sluiten door ze omhoog of naar beneden te bewegen. Vroeger was het dan altijd zo dat een koord heel lang kon worden. Dat bleek in de praktijk heel gevaarlijk voor kleine kinderen. Vandaar dat een oplossing werd gezocht. En die is gevonden in het SmartCord®.

Zo werkt een SmartCord®

Een SmartCord® werkt eigenlijk net als alle andere bedieningskoorden en is gemakkelijk te bedienen; beweeg het naar binnen om de raamdecoratie te ontgrendelen. U laat het dan helemaal naar beneden zakken, alsof u de raamdecoratie sluit. Wilt u het niet helemaal dicht hebben maar een deel open laten? Dan trekt u rustig aan het bedieningskoord met een pompende beweging. De raamdecoratie gaat dan weer omhoog. En eenmaal op de gewenste hoogte beweegt u het koord naar buiten zodat u het vastzet. Let er wel bij de bediening op dat het rustig gebeurd, anders kan het koord verstrikt raken.

Verschil SmartCord® vs. gewoon bedieningskoord

Het grootste verschil met een SmartCord® en een gewoon bedieningskoord is dat het koord niet met een lus werkt. De standaard bedieningskoorden hebben wel een lus waardoor het bij de bediening verschuift; het kan hoger hangen en lager. Als het eenmaal lager hangt kan het in bereik komen van kleine kinderen. Met alle gevaren van dien. Bij het SmartCord® daarentegen blijft dat koord altijd even lang. En dat is wel zo veilig!

SmartCord® mogelijk bij plisségordijnen en Duette®Shades van Toppoint

Het SmartCord® is leverbaar bij twee soorten raamdecoratie; de plisségordijnen en bij de Duette®Shades van Toppoint. Bij de plissés is een SmartCord® mogelijk in de plooibreedte 32 mm. Bij de Toppoint Duettes® maakt de breedte van de plooien niet uit; deze vorm van kindveilige bediening is in elke uitvoering leverbaar. Lijkt dat aanbod wat beperkt? Dan heeft u ons assortiment plisségordijnen en Duette®Shades nog niet gezien! Die zijn er in tal van kleuren, afmetingen, dessins en van transparant tot verduisterend. Meer dan genoeg keus dus. En nog veilig ook.

Test het SmartCord® zelf bij onze verkooppunten!

Is de bediening van het SmartCord® toch nog onduidelijk? Dan laten we u het gewoon zien! Kom naar een van onze woonspecialisten en test zelf in de praktijk hoe handig en gemakkelijk deze kindveilige bediening van raamdecoratie werkt. Onze adviseurs zijn er om al uw vragen hierover te beantwoorden. Ook als u persoonlijk stylingsadvies nodig heeft voor de mooiste uitvoering van plisségordijnen of Duette®Shades van Toppoint bij u thuis.

Gepubliceerd op: 21 april 2020

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: