vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Wat is top-down, bottom-up?

Top-down, bottom-up: voor plisségordijnen en Duette®Shades van Toppoint

Hangt de raamdecoratie bij u horizontaal voor de ramen? Dan kunt u bij sommige gordijnsoorten ook kiezen voor het top-down, bottom-up-systeem. Dat is handig, sfeerbepalend en kan nog mooi gecombineerd worden met andere raamdecoratie ook.

Wat is het top-down, bottom-up-systeem?

Top-down, bottom-up is een systeem voor zonwering waarmee ze zowel aan de boven- als aan de onderkant bediend kunnen worden. Via een handgreep, of afstandsbediening, zet u het gordijn precies zo neer als u wilt. Het kan het gehele raam bedekken maar ook in het midden ‘zweven’.

Eronder en erboven naar buiten kijken

Dit systeem is superhandig en eigenlijk een extra functie bij gordijnen die horizontaal voor ramen hangen. Want behalve dat u ze dus een heel raam kunt laten bedekken, kunt u ook alleen de onderzijde omhoog doen. Of alleen de bovenzijde naar beneden. En als extra optie kunt u dat stofpakket in het midden van het raam hangen waarbij u nog wel aan de boven- en onderzijde naar buiten kunt kijken.

Voordelen van top-down, bottom-up

Waarom u dit zou willen? Simpel; het blokkeert ongewenste inkijk. Wilt u niet dat iedereen die langsloopt zo uw huis inkijkt? Dan hangt u deze gordijnen via het top-down, bottom-up, op ooghoogte. Of heeft u last van scherp zonlicht? Dan kunt u ze precies zo hangen dat het licht geblokkeerd wordt zonder dat u meteen het hele gordijn dicht moet doen. En dat laatste is natuurlijk ook een groot voordeel; door het gordijn op een bepaalde hoogte te hangen, creëert u in huis privacy zonder dat u al het daglicht buitensluit.

Mogelijk bij plisségordijnen en Duette®Shades van Toppoint

Het top-down, bottom-up-systeem is mogelijk bij plisségordijnen en bij de Duette®Shades van Toppoint. Gordijnsoorten die van zichzelf al mooi en elegant zijn en met deze optie extra sfeer in huis brengen. Want door ze in het midden van het raam te hangen, wordt het daglicht gefilterd en benadruk u uw woonstijl. Ook combineren de plissés en Duettes heel goed met andere raamdecoratie, zoals gordijnen.

Montage voor top-down, bottom-up

De montage van dit systeem kan bij zowel de plisségordijnen als bij de Duette®Shades van Toppoint in de dag en op de dag. Het kan bevestigd worden met een klemsteun zodat het aan de boven- en onderzijde vastzit met daartussen enkel koorden die voor het raam lopen. Wilt u dat het aan de zijkant bevestigd wordt zodat er geen kieren zijn? Dan is het EasyClick-montagesysteem natuurlijk het allerbeste. Daarmee hangt u de gordijnen in de kozijnen zonder dat u hoeft te boren of te schroeven. Welke montagetechniek het ook wordt, de top-down, bottom-up-functie is bij elk mogelijk.

Ook in uw interieur?

Het top-down, bottom-up-systeem is mooi en functioneel maar werkt alleen goed als het perfect afgemeten en gemonteerd is. Daarvoor raden we aan om dit altijd via een vakman te laten doen. Wilt u weten wie dat bij u in de buurt kan doen? Ga dan naar één van onze verkooppunten. Daar kunt u ook meteen raamdecoratie met top-down, bottom-up in het echt zien en adviseren ze u graag welke variant mooi matcht met uw interieur.

Gepubliceerd op: 11 februari 2020

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: