vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Welke gordijnrails kiest u?

Met gordijnen of welke andere vorm van raamdecoratie ook, kiest u vooral dat wat u mooi vindt en wat past bij uw woonstijl. Maar als het op de rails aankomt, is het toch ook een kwestie van de techniek. ‘Ook’ want er is zoveel aanbod dat u zelfs bij gordijnrails iets kunt kiezen wat u het mooist vindt. Als u het tenminste ziet….

Gordijnrails à la camouflage

Want het niet laten opvallen van de gordijnrails is een veel gekozen optie. De rails wordt dan strak tegen het plafond bevestigd waarna de gordijnen het aan het zicht ontnemen. En kiest u dan ook nog voor witte rails bij een wit plafond dan is het camouflage in optima forma.

Gordijnplooi bepalend

Bij de keuze van gordijnrails is ook de keuze voor de gordijnplooi van belang. Zo hangt u gordijnen met een enkele, dubbele of een driedubbele plooi aan een gordijnglijder. En dus heeft u voor deze plooi normale gordijnrails nodig.

Waverunners aan de rails

Wilt u echter een weelderige plooi in het gordijn, dan heeft u een andere manier van bevestiging nodig. De Wave-plooi is namelijk een plooi die het gordijn perfect geplooid laat hangen maar wel anders bevestigd moet worden. Zo kunt u bij deze plooi ook kiezen voor een speciale gordijnrail met daarin waverunners. Die zorgen ervoor dat het gordijn ook bij het openen soepel in de juiste plooi blijft.

Lussen of ringen voor gordijnroedes

Gordijnen met lussen of ringen geven een nonchalant effect. Met een natuurlijke stof zoals katoen of linnen, staat dat heel mooi in een Scandinavisch interieur. Maar ook bij een meer romantisch interieur of een stoerdere woonstijl kan de juiste combinatie van gordijnstof en mooie lussen of stoere zeilringen het gewenste effect versterken. Voor gordijnen met lussen en ringen kies je overigens voor gordijnroedes. Ook die zijn er in tal van soorten; van hout en aluminium tot rvs, zwart staal of klassiek koper.

De bocht om

Wilt u de lichtinval aan de zijkant van het raam blokkeren? Of moet het gordijn hangen voor twee hoekramen? Dan kiest u voor een gordijnroede of een gordijnrails met een bocht. Deze zijn standaard leverbaar dus u hoeft niet zelf de roede te buigen. Ook kunt u twee rechte roedes in een hoek van 90˚ aan elkaar bevestigen via een koppelstuk waardoor het gordijn gemakkelijker op een groter oppervlakte opgehangen kan worden.

Gordijnen en gordijnrails op maat

Ook al zijn gordijnrails vaak niet erg zichtbaar, toch is de keuze hierin heel bepalend voor het effect van de gordijnen in een kamer. Laat u daarom informeren en adviseren door een interieurspecialist. Bij de verkooppunten van Toppoint staan er woonadviseurs voor u klaar om u alles te vertellen over de vele opties van gordijnrails en gordijnroedes. En net als bij de gordijnen zelf zorgen we er ook voor dat de gordijnrails op maat gemaakt worden. Daarvoor meten we het in en plaatsen het zodra alles gereed is. Zo weet u zeker dat de gordijnen perfect passend voor uw ramen komen te hangen!

Gepubliceerd op: 13 augustus 2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: