vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Wooninspiratie voor de wintermaanden

Zo kan u het binnen warm houden

Bij de wintermaanden denkt u toch snel aan een warm huis waar u zich lekker kunt terugtrekken terwijl het buiten waait, stormt of misschien zelfs sneeuwt. Maar, dan moet u het binnen wel warm kunnen houden. Goede isolatie is daarom heel belangrijk, en de juiste raamdecoratie doet daar al veel voor.

Hoge energieprijzen

Tot wel 50% van de warmte verdwijnt bij de meeste huizen via de ramen. Zonde, want dan blijft u stoken en dat kost onnodig veel geld. Zeker met de hoge energieprijzen. Voorkom dus dat u warmte verliest, dan hoeft u ook de verwarming minder hoog te zetten.

Gevoerde gordijnen

Dat warmteverlies via de ramen kunt u een heel stuk verminderen met de juiste raamdecoratie. Zoals met gevoerde gordijnen. Die houden de warmte binnen zodat u in huis er lekker warm en knus bij zit. Want gevoerde gordijnen zijn natuurlijk ook gewoon heel erg sfeervol!

Duette®Shades: isolerend en energiebesparend

Alleen gevoerde gordijnen voor het raam helpt al, maar overdag doen ze natuurlijk niet heel veel. Tenzij u ook dan de gordijnen dichthoudt. Om ook dan de warmte in huis te houden terwijl wel het daglicht naar binnen komt, raden we de Duette®Shades aan. Dat is een raamproduct dat bestaat uit twee stoflagen die met elkaar verbonden zijn in een bijzondere honingraatstructuur. En juist door die honingraat isoleert het heel erg goed. Daarin ontstaat een stilstaande luchtlaag die als een deken voor het raam werkt. Het houdt de warmte binnen terwijl u, bij de transparante en semi-transparante Duettes, wel daglicht in huis hebt. De Duettes werken daardoor energiebesparend! Bovendien combineren ze ook nog eens goed met gordijnen. U heeft dan niet alleen isolerende raamdecoratie, maar ook een hele mooie set voor uw interieur!

Dubbele laag raamdecoratie = optimale isolatie

Een dubbele laag raamdecoratie is sowieso een aanrader als u optimale isolatie zoekt voor de ramen. Het is praktisch omdat u met twee raamproducten iets hebt voor uw privacy in de avond en voor het daglicht overdag. Maar het is dus ook heel handig omdat het goed isoleert. Een dubbele laag houdt twee keer zoveel warmteverlies tegen en zorgt dat de temperatuur in huis aangenaam blijft zonder dat u daar de verwarming veel hoger voor moet zetten.

Veel keus in warmte-isolerende raamdecoratie

Zoekt u warmte-isolerende raamdecoratie, dan heeft u genoeg keus. Zoals uit:
Vouwgordijnen; deze kunnen ook nog gevoerd worden als u dat wilt
Plisségordijnen; combineren heel mooi met onder andere gordijnen
Duette®Shades; ideaal omdat ze tot wel 25% kunnen besparen op uw energierekening
Gordijnen; zeker de gevoerde gordijnen, overgordijnen of de dikkere velours gordijnen isoleren goed
– maar ook: paneelgordijnen, Versus® gordijnen, Sharp Wave® en de Iso Reflex® lamellen met vilt.

Een koude winter? Bezoek de Toppoint dealer voor isolerende raamdecoratie!

Met de verschillende soorten raamdecoratie kunt u altijd een combinatie samenstellen die perfect past bij uw interieur. En die dus ook goed isoleren. Kom naar de Toppoint dealer voor persoonlijk advies en u zit er ook in een koude winter comfortabel en warmpjes bij in uw sfeervolle interieur!

Gepubliceerd op: 23 november 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: