vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Zo blijven de pollen buiten de slaapkamer

Was hooikoorts voorheen iets waar u alleen in het voorjaar last van had, nu zweven de pollen al in de winter door de lucht. Wie een pollenallergie heeft, kan zich dus maar beter zo snel mogelijk goed wapenen. Door onder andere te zorgen voor een schone slaapkamer. Niets is immers zo fijn als een goede nachtrust, toch? Daarom zetten wij hier wat tips op een rij hoe u de pollen buiten de slaapkamer houdt.

Horren met pollenwerend gaas

Een pollenallergie zorgt voor steeds langduriger overlast. Het seizoen begint vroeger en duurt langer. En dat is ronduit vervelend. Daarom zijn maatregelen waar u het hele jaar door van profiteert, geen overbodige luxe meer. Zoals vaste horren met pollenwerend gaas. Die houden wel 90% van de pollen buiten, en dat scheelt heel wat gekriebel!

Maximaal effect

Natuurlijk komen pollen niet alleen door een raam naar binnen. Zet de deur open en ze zweven vrolijk mee, loop buiten en ze zitten op uw kleren, huid en in uw haren. En hangt u het dekbed buiten te luchten dan zitten ze daarop. Een hor met pollenwerend gaas is dus een goed begin, maar voor maximaal effect moet u meer doen.

Slaapkamer met de deur dicht

Een hor kan voorzien worden van verschillende soorten gaas, zoals het pollenwerende gaas. Door voor een vaste hor te kiezen, houdt u altijd de pollen via het raam buiten terwijl u wel lekker de kamer kunt luchten. Dit werkt het beste in een kamer die u kunt afsluiten, zoals een slaapkamer. Overdag zet u dan de ramen open terwijl de deur hermetisch gesloten blijft.

Kleding buiten de slaapkamer uitdoen

Gaat u ’s avonds naar de slaapkamer, zorg dan dat u buiten de slaapkamer de kleding uittrekt. Nog douchen en u haar wassen zorgt ervoor dat er vrijwel geen enkele pol meer op u zit. Zo komt u dus zonder pollen de schone, frisse slaapkamer in en bent u verzekerd van een heerlijke nachtrust die niet verstoord wordt door uw pollenallergie!

Dekbed luchten zonder pollen

Het dekbed zelf wilt u natuurlijk ook wel eens luchten. In de pollenperiode doet u dat het beste uit het raam van een andere kamer zodat uw slaapkamer schoon blijft. Laat wel een hoes om het dekbed zitten en verwijder deze vervolgens als u het weer naar binnen haalt. De hoes met pollen kan richting de wasmachine en in de slaapkamer pakt u weer een schone, frisse dekbedhoes. Het dekbed zelf heeft zo lekker kunnen luchten en de hoes waaronder u slaapt, bevat geen pollen.

Consequent

Het is wel wat gedoe om pollen buiten de slaapkamer te houden. Maar als u heel goed oplet en consequent alles met pollen buiten de slaapkamer uittrekt, schoonwast of verschoont, dan komt u zonder al te veel kriebels het hooikoortsseizoen door. Althans, wat de slaapkamer betreft.

Andere kamers in huis

Het pollenwerende gaas is natuurlijk ook mogelijk in andere kamers zoals de huiskamer, badkamer of keuken. Maar daar is het wel veel lastiger om al die maatregelen vol te houden. U zult dus niet kunnen voorkomen dat in de huiskamer pollen binnenkomen. Toch scheelt het en het is de moeite waard om te overwegen ook in andere ramen van uw huis, dit gaas in de horen te laten bevestigen.

Voor meer informatie over horren met pollenwerend gaas bezoekt u uw lokale dealer!

Wilt meer weten over het pollenwerende gaas voor horren? Kom het dan eens bekijken en laat u informeren bij onze verkooppunten.

Gepubliceerd op: 10 maart 2020

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: