vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Zo verduurzaam je jouw interieur

Dat doe je zo!

Wil je jouw interieur een make-over geven maar wil je ook rekening houden met het milieu? Dan verduurzaam je jouw interieur! Met heel bewuste keuzes zorg jij ervoor dat de impact van jouw nieuwe inrichting minimaal is, terwijl je er wel maximaal plezier van hebt!

Kwaliteit in meubels en raamdecoratie

Meubels die lang meegaan, zijn natuurlijk al veel duurzamer dan meubels die je elke paar jaar moet vervangen. En datzelfde geldt voor de raamdecoratie. Kies daarom voor kwaliteit, dan heb je meubels en raamdecoratie die lang meegaan. Dat is grondstofbesparend en dus beter voor het milieu.

Gordijnen van gerecyclede PET-flessen

Natuurlijk heb je zo nu en dan toch echt iets nieuws nodig. Of wil je gewoon graag een andere kleur of stijl in je huis. Kijk dan of je jouw huidige meubelen een update kunt geven, met een lik verf lijkt dat kastje ineens helemaal nieuw. Of ga naar een lokale winkel die meubels of raamdecoratie gemaakt van duurzame materialen verkoopt. Zoals gordijnen of rolgordijnen gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Die oude flessen worden daarvoor versnipperd en tot draad verwerkt. Van die PET-draden worden weer nieuwe gordijnstoffen gemaakt die eruitzien en voelen als normale stoffen. Ben je benieuwd hoe zulke raamdecoratie er in het echt uitziet en voelt? Ga dan naar een partner van Toppoint bij jou in de buurt. Daar zijn veel verschillende soorten raamdecoratie van hoge kwaliteit en gemaakt van gerecycled materiaal. Heel duurzaam dus!

Energie besparen met raamdecoratie

Raamdecoratie is sowieso heel handig als je jouw interieur wilt verduurzamen. Weet je dat je met sommige soorten raamdecoratie flink op je energierekening kunt besparen? Zoals met de Iso Plissé® gordijnen . Dat zijn geplisseerde gordijnen. In de plissés komt een stilstaande luchtlaag die als een isolatielaag voor het raam werkt. De warme lucht verdwijnt daardoor niet via de ramen naar buiten waardoor je veel minder hoeft te stoken.

Blokkeer de verwarming niet

Zorg er ook voor dat de warmte vanuit de verwarming ook echt je huis in kan komen. Zet dus geen grote meubels voor de verwarming en laat geen kamerhoge gordijnen je verwarming blokkeren. Het ziet er wel heel mooi uit, die gordijnen van plafond tot grond. Maar is jouw verwarming onder het raam geplaatst, dan is dat niet zo duurzaam. Doordat de raamdecoratie dan voor de verwarming hangt, blijft de warmte achter de gordijnen. En heb jij het voor de gordijnen een stuk kouder.

Gordijnen dicht, warmte binnen

Door ’s avonds en ’s nachts de gordijnen dicht te doen, houd je de warmte in huis. Begint het buiten te schemeren? Doe dan gezellig de gordijnen dicht. Dat voelt comfortabel en doordat de warmte binnen blijft, is dat het ook. En bovendien een stuk voordeliger voor je energierekening. Wat ook helpt, is het instellen van je verwarming; staat die sinds het einde van de middag al aan? Laat de verwarming dan automatisch op een vast tijdstip aan het begin van de avond uitgaan. Met de gordijnen dicht is het direct beter geïsoleerd in huis. De warmte blijft daardoor in huis en je houdt het dan binnen lekker warm totdat je naar bed gaat.

Smart scenario’s, minder energiekosten

Heb je een smart home hub waarmee je onder andere de raamdecoratie open en dicht kunt doen? Dan kun je daar ook scenario’s in programmeren. Zodat de lichten bijvoorbeeld altijd op een vaste tijd aan- en uitgaan. Dat is veilig als je eens niet thuis bent, maar het voorkomt ook dat je de lichten vergeet uit te doen.

Of warmtewerende coatings op gordijnstoffen

Wil je juist raamdecoratie om de warmte buiten te houden, bijvoorbeeld bij een raam op de zuidzijde van je huis? Vraag dan naar de gordijnstoffen met een speciale coating. Er zijn er verschillende waaronder ook warmtewerende coatings. Die voorkomen dat het binnen te warm wordt als de zon er steeds op schijnt.

FSC-keurmerk bij houten jaloezieën

Kies je voor houten jaloezieën , of raamdecoratie met houten accenten zoals de designlat bij paneelgordijnen? Let dan op dat het hout een FSC-keurmerk heeft. Je weet dan zeker dat het hout een duurzame herkomst heeft. Dit keurmerk garandeert namelijk onder andere dat het hout uit bossen komt die volledig verantwoord worden beheerd.

Duurzame keuzes voor jouw interieur, bij Toppoint

Het verduurzamen van je interieur kan zowel het maken van duurzame keuzes betekenen, als het zo inrichten van de ruimtes dat je duurzamer met de energie omgaat. En het liefst doe je beide. Wil je daar eens persoonlijk advies in? Ga dan naar een partner van Toppoint. Er is er altijd één vlak bij jou in de buurt met een ruim aanbod aan verantwoorde raambekleding en nog meer duurzame interieurinrichting.

Gepubliceerd op: 22 augustus 2023

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: