vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

‘Zo vond ik mijn vouwgordijnen’

Perfecte match met mijn interieur en woonwensen

Met mijn interieur ben ik altijd wel bezig. Nieuw vloerkleed, andere kleur op de muur, bank en stoelen weer eens aan de andere kant van de kamer. Hier is het nooit hetzelfde. Behalve de raamdecoratie. Een bank verschuiven is toch net wat sneller gedaan dan een ander gordijn ophangen. Want wat kies je, wat staat mooi en waar ben ik over een tijdje nog steeds blij mee? Toch is dat gelukt; ik vond vouwgordijnen voor mijn woonkamer en slaapkamer.

Inspiratie uit een magazine

Natuurlijk keek ik al tijdenlang op internet, bewaarde ik pins en scheurde leuke ideetjes uit tijdschriften. Maar echt verder in mijn zoektocht naar nieuwe gordijnen kwam ik niet. Tot ik opeens het inspiratiemagazine van MrWoon in handen kreeg. Daarin stonden een aantal woonstijlen met kleurenschema’s, voorbeelden van materialen en natuurlijk ook raamdecoratie. Waaronder vouwgordijnen. Nooit geweten dat daar zoveel mee mogelijk is!

Vouwgordijn met printje

In mijn huis heb ik zwarte kozijnen, een betonnen vloer en wat houten meubels. Ook staan er een paar mooie, grote groene planten. Duidelijk een Urban Jungle-interieur. Een vouwgordijn met botanische print past daar goed bij. Dat is eigenlijk heel voor de hand liggend, maar zonder dat inspiratiemagazine had ik zelf niet zo snel bedacht dat een gordijnstof met print ook heel goed mogelijk is bij vouwgordijnen.

Veel keuze in afwerking

Om de verschillende gordijnstoffen zelf te zien, ben ik naar een Toppoint verkooppunt bij mij in de buurt gegaan. Daar hielp een interieuradviseur me met veel voorbeelden. En ze vertelde me wat er nog meer mogelijk was in de afwerking bij vouwgordijnen. Zoals een strakke en landelijke look. Baleinen aan de voor- of achterzijde. En verschillende kleuren voor de bediening van het vouwgordijn. Ik koos voor de zwarte ketting en het zwarte kettinggewicht. Veel mooier dan de standaard bediening die je er altijd bij ziet want het staat perfect bij de zwarte kozijnen in mijn huis. Maar dat dit kon, daar had ik geen idee van!

Verduisterende vouwgordijnen met gordijnvoering

Ik vond de vouwgordijnen zo mooi, dat ik ter plekke besloot ze ook voor de slaapkamer te nemen. Maar dan met een verduisterende stof en in een kleur die goed bij mijn slaapkamer past. De keus in gordijnstoffen is enorm, maar niet alles is ook verduisterend. Even was ik teleurgesteld toen bleek dat de stof van mijn keuze niet verduisterend was. Maar gelukkig vertelde de interieuradviseur mij dat vouwgordijnen gevoerd kunnen worden. Dat heb ik dus laten doen. En nu heb ik vouwgordijnen in de slaapkamer die het echt donker maken en goed isoleren. Met als extra voordeel dat de kleur van mijn vouwgordijnen mooi blijft, de voering voorkomt namelijk dat de stof verkleurt door de zon. Ook deze raamdecoratie kan ik dus mooi lang voor de ramen laten hangen!

Andere raamdecoratie voor een groot effect in het interieur

Wat heen en weer schuiven met meubels of een andere kleur of behang op de muur is leuk voor een snelle verandering in het interieur. Maar met nieuwe gordijnen voor de ramen heb je echt ineens een veel groter effect. Ik ben blij dat ik het inspiratiemagazine van MrWoon onder ogen kreeg. En dat ze in de winkels interieurspecialisten hebben die persoonlijk stylingsadvies geven. Daardoor heb ik de vouwgordijnen voor mijn woning gevonden, en daar ga ik nog heel lang van genieten!

Gepubliceerd op: 13 oktober 2020

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: