Zwarte kozijnen? Denk aan de details van raamdecoratie!

Heel strak of heel sfeervol

Zwarte kozijnen zijn heel populair en bovendien tijdloos. Zowel in het interieur als aan de buitenkant van een huis zorgen ze voor een luxe uitstraling. En afhankelijk van het type huis wordt het heel strak of juist heel sfeervol. Wilt u ook van die supermooie zwarte kozijnen? Dan maakt u het helemaal af door de details van de raamdecoratie er perfect op af te stemmen.

Zowel bij modern als klassiek

Met zwarte kozijnen krijgt uw huis en interieur al snel een stoer en industrieel tintje. Toch betekent dat niet dat deze opvallende kozijnen voorbehouden zijn aan de moderne, strakke interieurs. Ook in meer klassieke interieurs staan ze heel mooi. Datzelfde geldt voor de gevel; of die nu strak wit gestukt is of meer klassiek met rode bakstenen. Zwarte kozijnen zijn sprekend en geven een heel eigen accent aan elk huis.

Effect versterken met de juiste raamdecoratie

Wie zorgvuldig zwarte kozijnen kiest, wil natuurlijk niet dat het effect teniet wordt gedaan door klakkeloos wat gordijnen of andere raamdecoratie ervoor te hangen. Dat zou zonde zijn! Maar gelukkig hoeft dat ook niet. Er zijn talloze mogelijkheden om met mooie details in de raamdecoratie het effect van de zwarte kozijnen te versterken.

Jaloezieën met een zwarte bovenbak

Stel u wilt jaloezieën voor het raam en u heeft zwarte kozijnen. Dan kiest u voor een zwarte bovenbak van de jaloezieën. Dat benodigde stukje techniek valt dan mooi weg tegen de zwarte kozijnen waardoor de jaloezieën extra opvallen. Zeker als u witte of andere lichtgekleurde jaloezieën neemt, heeft u een mooi contrast met de kozijnen!

Zwart frame bij de EasyClick

Heeft u een voorkeur voor stoffen raamdecoratie zoals plisségordijnen of Duette®Shades van Toppoint? Dan kan dat natuurlijk ook. Maar nog mooier is het als u deze raamdecoratie bevestigt met de EasyClick. Ze zitten dan strak tegen het raam aan en is het frame van de EasyClick zwart, dan vormt het een mooi geheel met de kozijnen.

Subtiele zwarte details bij rolgordijnen of gewone gordijnen

Maar ook bij rolgordijnen kunt u ervoor kiezen om alle aandacht naar de raamdecoratie te laten gaan en de afwerking ervan in het zwart te laten uitvoeren. Zo gaat de techniek van de rolgordijn helemaal op in het kozijn. En wilt u liever gordijnen voor het raam, dan kunt u deze laten bevestigen met zwarte gordijnhaken en een zwarte band. Een subtiel detail wat uitstekend samengaat met de zwarte kozijnen!

Verrijking voor de woning

Zwarte kozijnen lijken misschien wat heftig of onpraktisch, maar niets is minder waar. Ze verrijken uw woning met hun extra luxe en sfeervolle uitstraling. En door goed op de details van de raamdecoratie te letten, gaan ze heel mooi op in het geheel.

Voorbeelden of suggesties van raamdecoratie bij zwarte kozijnen? Ga naar onze dealers!

Bij de winkels van onze woonspecialisten zijn verschillende voorbeelden en suggesties te vinden van hoe u uw raamdecoratie kunt afstemmen op zwarte kozijnen. Wilt u persoonlijk stylingsadvies? Dan nodigen we u uit om snel een van onze dealers te bezoeken.

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: