Brandvertragende stoffen, wel zo veilig

FR staat voor brandvertragend

 

Raamdecoratie met brandvertragende stoffen:

Vouwgordijnen

Plissé gordijnen

Duette®Shades

Rolgordijnen

Gordijnen

Verticale lamellen

Versus gordijnen

Jaloezieën

Paneelgordijnen

EasyClick

 

Uw Toppoint dealer adviseert

Veiligheid staat voorop. Dit geldt ook voor ons aanbod in raamdecoratie. Vandaar dat wij een uitgebreid assortiment hebben met brandvertragende gordijnen en stoffen en brandvertragende garens en coatings.

Welke raamdecoratie is brandvertragend?

Een speciale selectie van ons assortiment gordijnen en raamdecoratie bestaat uit brandvertragende producten. Zo vindt u bij de Versus gordijnen, plissés, Toppoint Duette® Shades, gordijnen, vouwgordijnen, rolgordijnen, paneelgordijnen en de lamellencollectie een ruime keuze brandvertragende producten. Daarnaast zijn alle Scala jaloezieën brandvertragend.

Unieke Toppoint collectie brandvertragende stoffen

Toppoint heeft ook een unieke serie kwalitatief hoog raamdecoratieproducten ontwikkeld die geweven zijn met permanent brandvertragende garens. Deze producten zijn perfect op elkaar afgestemd zodat ze ook goed gecombineerd kunnen worden. De raamdecoratie in deze serie is leverbaar in twee verschillende diktes en bestaat uit gordijnen, in-betweens, vouwgordijnen, plissés en rolgordijnen. De gordijnen, in-betweens en vouwgordijnen zijn mooi soepel terwijl de rolgordijnen en plissés juist stevig en strak gemaakt zijn. Deze brandvertragende collectie in raamdecoratie voldoet aan de Duitse norm B1 en aan de Franse norm M1. De gehele serie is leverbaar in vele kleuren.

Speciale garens en coatings

De permanent brandvertragende vezels zoals de Trevira CS, zijn polyestervezels met een brandvertragende werking. Deze vezels zijn permanent brandvertragend dankzij de ingebouwde chemische structuur. De garens gebruikt voor deze gordijnstoffen zijn uit die vezels opgebouwd. Zelfs als u de gordijnstof zou wassen, behoudt hij zijn brandvertragende werking. Daarnaast bestaan er niet-permanente vezels en wordt er gebruik gemaakt van een FR-coating. De niet-permanente vezels en de FR-coating zorgen er ook voor dat de stof brandwerend is. Deze eigenschap vermindert wel als de stof veel gewassen wordt, iets wat in de praktijk echter niet gebeurt.

Advies, meten en plaatsen door de vakman

Kom naar de Toppoint dealer voor gespecialiseerd advies over brandvertragende raamdecoratie. Het opmeten en plaatsen van raamdecoratie kunnen onze woonspecialisten ook voor u uit handen nemen. Maak een afspraak met de Toppoint dealer voor advies, meten en plaatsen.

Goed advies nodig? Maak een afspraak of ga langs bij uw Toppoint verkooppunt.