Laat gordijnen door Decorette opmeten

Waarom je gordijnen door Decorette moet laten opmeten…

Oké, niets moet natuurlijk… maar wil je dat de nieuwe gordijnen perfect voor jouw ramen hangen? Dan is het wel heel erg slim om een vakman in te schakelen. Dan weet je namelijk zeker dat het perfect geregeld wordt; vanaf het inmeten tot en met het installeren. En, niet onbelangrijk, het is ook veel gemakkelijker als je het laat doen!

Instinkers

Veel makkelijker dan een kozijn opmeten lijkt het niet te worden. Maar toch bevat het opmeten voor gordijnen een paar stiekeme instinkers. Weet je bijvoorbeeld of je op de dag of in de dag moet meten? Wat het verschil is en waarom je überhaupt voor de een of de ander zou moeten kiezen? Kom je wel bij de bovenzijde van het kozijn zonder halsbrekende toeren uit te moeten halen? En wat moet je doen als je een vensterbank hebt, of juist niet?

Rails of roede? Enkele of driedubbele gordijnplooi?!?

Heb je al die zaken getackeld, dan moet je je nog afvragen of je de gordijnen op een rails wilt laten ophangen of op een roede? Die keuze bepaalt namelijk hoeveel gordijnstof je nodig hebt. Datzelfde geldt voor de gordijnplooien; een enkele plooi is handig bij zwaardere gordijnen en daarbij is minder stof nodig om het raam te bedekken dan bij een driedubbele plooi of de Wave-plooi. En dus moet je voordat je gaat meten en rekenen, weten welke gordijnplooi je wilt!

Hoeveel meter gordijnstof

Wat voor plooi je kiest, hoe je de gordijnen ophangt en of je rekening moet houden met een andere laag raamdecoratie, dat zijn allemaal zaken die komen kijken bij het opmeten van gordijnen. Omdat dat dus bepaalt hoeveel meter gordijnstof besteld moet worden. Maar die keuzes, die maak je niet even snel. Het soort plooi bijvoorbeeld en de keuze tussen een roede of rails, is nogal bepalend in de uitstraling van jouw interieur.

Raamdecoratie voor jouw woonstijl

Ook voor die vragen kun je bij de vakman terecht; ofwel onze stylisten. Zij weten precies wat mogelijk is met de verschillende soorten raamdecoratie, de stoffen en vooral ook wat mooi past in jouw interieur. Of je nu een klassieke woonstijl hebt of juist een moderne urban-inrichting. Samen met jou bekijken ze de mogelijkheden, adviseren ze je wat het effect zal zijn en helpen je de keuzes te maken uit de vele opties.

Kwaliteit en conform afspraken, bij Decorette

Zijn alle keuzes eenmaal gemaakt en de gordijnen ingemeten, dan is het eigenlijk uit jouw handen. Maar wie voor een vakman als Decorette gekozen heeft, weet dat het goed komt. Wij laten de gordijnen immers in Toppoint ateliers maken waarbij nauwlettend wordt toegezien of de uitvoering conform afspraak en de gewenste kwaliteit is. En zijn ze klaar, dan worden de gordijnen netjes geleverd en opgehangen zoals besproken.

Wil je ook kwaliteit en gemak? Kom dan naar Decorette!

Dus, waarom zou je moeilijk doen als het ook echt makkelijk kan? Bij Decorette regelen we voor jou de raamdecoratie vanaf een persoonlijk interieuradvies tot en met het laatste detail bij het ophangen ervan. Je weet dus altijd zeker dat je gaat genieten van mooie raamdecoratie die perfect in jouw interieur past. Wil je dat ook? Dan ben je meer dan welkom bij een van onze winkels bij jou in de buurt.

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: