Plisségordijnen, mooi blikdicht

Plisségordijnen zijn prachtige, elegante en functionele raamdecoratie. Ze kunnen voor vrijwel elk raam gehangen worden en staan zowel mooi bij moderne, strakke woonstijlen als bij de meer romantische en landelijke interieurs. Je kunt ze in verschillende stofdiktes laten uitvoeren, zoals blikdicht. En ze hebben nog veel meer voordelen. Ofwel, plissés zijn perfect.

Niet verduisterend, niet transparant

Vrijwel elke vorm van raamdecoratie kan van transparant tot en met verduisterend uitgevoerd worden. En dus ook de plissés. Wil je iets voor het raam waar niet doorheen gekeken kan worden maar wat ook de boel niet meteen in het donker zet? Dan kies je een blikdichte stof. Dat is niet verduisterend, het is niet transparant maar daartussenin.

Veelzijdige raamdecoratie

Eigenlijk zijn plissés op elk vlak heel veelzijdig. Zoals dus de dikte van de gordijnstof waarin je al veel keuze hebt. Maar ook in de bediening, de grootte van de plooi en de mogelijkheden in combinatie met andere raamdecoratie. Je kunt plisségordijnen gewoon precies zo laten uitvoeren als jij ze wilt. Met hele smalle plooien voor bijvoorbeeld dakramen maar ook met extra grote plooien als je ze voor een groot raam wilt hangen of in een stoer interieur. En de bedieningsmogelijkheden zijn ook oneindig; met de hand, stok, stang, ketting en natuurlijk ook elektrisch of via een app.

Kleinste pakket stof

En zoals je wel verwacht bij een elegant gordijn zijn plissés echte lichtgewichtjes. Trek je ze op voor het raam dan is dat het kleinste pakket stof van alle soorten raamdecoratie. Of je ze dus top, down of in het midden stilhangt, ze hangen nooit in de weg of in het zicht. Tenzij je ze in het midden fixeert om inkijk te hinderen. Want dat is ook mogelijk.

Met gordijnen of bij raamhorren

Wil je plisségordijnen combineren met andere raamdecoratie? Of met horren? Dan kan dat. Juist doordat ze zo ingetogen zijn, staan ze heel mooi met royale gordijnen. En doordat ze plat voor het raam hangen, gaan ze geruisloos samen met raamhorren als je dat wilt.

180 verschillende kleuren

Plisségordijnen zijn er in maar liefst 180 verschillende kleuren. Keuze genoeg dus. En wil je niet kiezen omdat je een aantal kleine ramen in de kamer hebt? Dan laat je ze in een combinatie van ton-sur-ton-kleuren uitvoeren; voor elk raam een net iets andere tint voor een heel speels effect!

Advies nodig voor de mooiste uitvoering van plisségordijnen in jouw interieur?

Dat de plissé zoveel opties biedt, is natuurlijk ideaal. Maar het kan ook irritant zijn. Want kiezen wordt dan wel heel moeilijk. Lastig om te bedenken welke uitvoering van plisségordijnen het mooiste staat in jouw interieur? Laat je dan adviseren door Decorette. Als je een afspraak maakt bij een van onze winkels bij jou in de buurt, dan heb je binnenkort een interieuradvies op maat.

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: