HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Bescherm je huis met insectenwering

Met horren houd je de insecten buiten

De beste manier om insecten buiten te houden? Met op-maat-gemaakte insectenwering! Perfect passende horren voor deuren en ramen voorkomen dat je binnen last hebt van alles wat vliegt en prikt. En heb je niet alleen last van insecten, maar ook van pollen? Ook dan kan speciaal horrengaas je daarbij helpen.

Horren voor ramen en deuren

Er is veel keus in horren, zowel voor ramen als deuren. Van pendeldeuren tot plisséhordeuren en van inzethorren tot rolhorren. Hier hebben we al eerder over geschreven en bij Dé Huismeesters kun je je hierin laten adviseren zodat je de hor voor de ramen of deuren bij jou thuis vindt, die perfect passen bij wat jij belangrijk vindt.

5 soorten horrengaas

Maar behalve veel keus in type raamhor of hordeur, heb je ook nog keus in het soort horrengaas. Want hoe simpel dat ook lijkt; het ene horrengaas is toch echt het andere niet! Er zijn maar liefst 5 soorten horrengaas zodat je altijd dat kunt kiezen wat het beste past bij jouw situatie:

1. Transpatec® horrengaas

Dit wereldwijd gepatenteerde, zelfreinigende horrengaas is bijna onzichtbaar en geeft ook nog eens veel betere ventilatie, tot wel 140% meer dan bij standaard horrengaas. Een ideaal gaas dus als je wel de insecten buiten wil houden maar ook wil genieten van dat frisse zomerbriesje of ongehinderd naar buiten kijken. Het Transpatec® horrengaas kan gebruikt worden in rolhorren, inzethorren, draai- en pendeldeuren en de schuifhordeur.

2. Transpatec® pollenwerend horrengaas

Het Transpatec® pollenwerend horrengaas heeft eenzelfde structuur als het Transpatec® horrengaas, maar is niet zelfreinigend en nog fijner geweven. Hierdoor houdt het niet alleen insecten, maar ook 90% van alle pollen tegen. Handig als je last hebt van hooikoorts! Dit fijne en effectieve horrengaas is geschikt voor vaste horren.

3. Petscreen horrengaas

Een hordeur terwijl je ook huisdieren hebt, is best een uitdaging. Gewoon horrengaas is niet bestand tegen de scherpe nagels van honden en katten. Maar dit Petscreen horrengaas wel. Het is tot wel 7x sterker en enorm scheurvast. Heb je huisdieren en wil je binnen geen insecten? Dan is het Petscreen horrengaas een aanrader. Het kan geplaatst worden in verschillende hordeuren zoals de draai- en pendeldeur en de schuifhordeur. Ook is het mogelijk om te plaatsen in een vaste hor.

4. PIA polltec® horrengaas

Heb je veel last van hooikoorts? Dan is dit horrengaas een verademing. Het PIA polltec® horrengaas biedt tot wel 99% bescherming tegen de meest voorkomende pollen. En daarbij houdt het ook nog eens al die vervelende insecten tegen. Wat voor weer het buiten ook is, met dit horrengaas heb jij geen last meer van kriebels in je neus of ogen! De ventilatie is bij deze hor overigens wel wat minder, maar dat betekent dus ook dat er minder pollen rond dwarrelen in je huis. Dit pollenwerende horrengaas is te plaatsen in vaste horren.

5. Standaard horrengaas in grijs en zwart

Maakt het jou allemaal niet uit wat er in de hor zit, zolang je maar geen vliegen, muggen en wespen binnen hebt? Dan is het standaard horrengaas ook prima. Verkrijgbaar in grijs en zwart en geschikt voor alle horren.

Hor tegen pollen of insecten?

Bij een hor denk je standaard aan insectenwering. Maar het kan dus ook heel goed gebruikt worden tegen pollen. Heb jij helemaal niet zo’n last van alles wat rondvliegt maar word je wel heel kriegelig van alle pollen in de lucht? Dan kies je het pollenwerende horrengaas. Het ziet er hetzelfde uit, het wordt net als een insectenwerend horrengaas gebruikt, maar het houdt ook de vervelende pollen tegen.

Advies in horren? Vraag het jouw specialist!

Een hor is een echte uitkomst, maar dan moet het wel goed gemaakt zijn. En daar zorgen wij voor. Door je allereerst heel goed te adviseren zodat je altijd de hor kiest die het beste past bij jouw wensen en woonsituatie. Maar ook door het zelf in te komen meten, het zorgvuldig te laten maken en vervolgens ook zelf te komen plaatsen. Wil jij dat ook? Kom snel langs bij een van onze specialisten. We vertellen je daar graag nog meer over alle raamhorren en hordeuren.

Neem contact op

Gepubliceerd op: 22 juni 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: