HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Horren houden insecten buiten

Wespen in huis, muggen in de slaapkamer en vliegjes in de keuken… Dat is nu net niet waar je je zich op verheugt als je aan de lente of zomer denkt! Na kou, regen, wind en ander naar weer is het juist de frisse buitenlucht die je lekker door je huis wilt laten stromen. Maar wel zonder insecten. En dat kan, met horren. De juiste hor voor elke deur en elk raam zorgt ervoor dat je vliegende insecten buitenhoudt terwijl je het huis wel goed kunt ventileren.

Horren voor elke raam en elke deur

Net als dat er tal van soorten ramen en deuren zijn, zijn er ook heel veel verschillende soorten horren. Van pendelhordeuren, inzethorren en rolhorren tot plissé hordeuren. Net wat handig is voor je situatie en de afmetingen in jouw huis.

Hordeuren bij kinderen of dieren

Zo is de plissé hordeur superhandig omdat die gewoon opzij geschoven wordt. Het neemt dus geen extra ruimte in beslag, de stof is sterker dan gewoon horrengaas omdat het geplisseerd is en wordt standaard geleverd met een borstelafdichting. Voor huishoudens met kinderen of dieren zijn de pendelhordeuren ook een optie; deze kan naar beide kanten geopend worden én sluit gewoon vanzelf. Voor de hele grote deuropeningen zoals bij schuifdeuren, is er de schuifhordeur. Deze is mogelijk tot een maat van 2 meter breed bij 3 meter hoog.

Horramen

Ook voor ramen zijn er veel verschillende varianten in horren. Een inzethor is bijvoorbeeld heel handig bij een draaikiepraam terwijl een rolhor weer makkelijk is bij een dakraam of voor een openslaand raam. Met die hor kun je gemakkelijk de dekbedden even buiten hangen zonder dat de insecten naar binnen vliegen En wil je een losse variant? Dan kies je een inzethor.

Op maat gemaakte horren

Elk hor wordt natuurlijk op maat gemaakt voor de perfecte aansluiting op het raam. Maar buiten de afmetingen zijn er qua horrengaas zeker ook mogelijkheden om het verder af te stemmen op de situatie bij jou thuis. Zo is er extra sterk horrengaas voor mensen met huisdieren. Dit huisdierengaas, ‘Petscreen’ is tot wel 7 keer sterker dan het gebruikelijke horrengaas. Wil je juist gaas dat nog wel veel licht doorlaat, dan is er weer een extra transparant horrengaas.

Pollen weren met horren

Voor iedereen die wel van het voorjaar en de zomer houdt, maar in diezelfde tijd gek wordt van de hooikoorts is er het pollenwerende gaas. Dit gaas is speciaal ontwikkeld om 90% van de pollen tegen te houden. Het is geschikt voor inzet- en voorzethorren en ventileert heel goed.

Meer weten over horren?

Wil je dit jaar ook binnen van het mooie weer genieten? Laat de buitenlucht dan ongehinderd naar binnen stromen terwijl je lekker beschut zit voor alle insecten en pollen. Welk type hor het meest geschikt is voor jouw huis kan een woonadviseur van onze dealers zeker vertellen. Kom langs.

Neem contact op

Gepubliceerd op: 23 april 2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: