HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Welke hor kies jij?

Online keuzehulp bij hordeuren en raamhorren

Een hor moet natuurlijk insecten tegenhouden, maar weet je dat een hor veel meer kan dan dat? Er zijn veel verschillende horren, geschikt voor verschillende soorten deuren en ramen. En elk met andere eigenschappen en zelfs met verschillend horrengaas. Weet jij welke hor jij dan het beste kiest? Wij hebben daarvoor een keuzehulp, als handig online hulpmiddel om de beste hordeur of raamhor te kiezen voor jouw woning.

Meer dan 30 soorten horren

Met meer dan 30 soorten hordeuren en raamhorren kan het lastig lijken om de beste voor jouw deuren en ramen te vinden. Daarom hebben wij de online keuzehulp. Daarin geef je eerst aan voor welk type raam of welk type deur je een hor zoekt. Vervolgens krijg je een selectie van horren die geschikt zijn voor jouw deur of raam.

Een hor voor elke deur

Voor de hordeuren kies je uit een standaard deur, openslaande deur of een schuifpui. Je ziet dan overzichtelijk op een rij de hordeuren die passen bij de deur in jouw woning. Bij elk type deur staat kort omschreven wat voor soort hordeur het is. Of die bijvoorbeeld naar een of naar twee kanten opent. Of dat je de hordeur kunt ‘dubbelen’ waarmee je twee hordeuren tegen elkaar aan laat sluiten. Wat natuurlijk heel handig is bij grote deuropeningen zoals bij een schuifpui of een openslaande deur.

Enkele deur, openslaande deur of schuifdeur

Heb je een enkele deur? Dan kun je kiezen uit de pendelhordeur, de Classic plisséhordeur of de Novus® plisséhordeur. Bij openslaande deuren en bij schuifdeuren zijn de Classic en de Novus® plisséhordeur een goede optie. En zoals de naam al doet vermoeden is de schuifhordeur ook nog een mogelijkheid voor deuren in een schuifpui.

Novus® plisséhordeur, de hor voor elk type deur

De Novus® plisséhordeur is een echte noviteit. Deze hordeur is geschikt voor elk type deur. En dat is maar goed ook, want deze hordeur is de meest stille en meest lichte hordeur die momenteel verkrijgbaar is! Het design is strak met onder andere een geïntegreerde greeplijst. En de profielen zijn van aluminium waardoor deze Novus® hordeur ook weerbestendig is. Het gaas zit als de hor niet gebruikt wordt, netjes in een cassette zodat het mooi blijft en niet in de weg staat. De Novus® is er tot 2 meter breed en kan gekoppeld worden. Hierdoor is het ook geschikt voor brede deuropeningen zoals bij dubbele deuren of schuifpuien omdat het dan een opening van wel 4 meter kan overbruggen. De profielen van de Novus® zijn standaard in wit, crème, antraciet en zwart maar andere RAL-kleuren kunnen in overleg geleverd worden.

Een hor voor elk type raam

Zoek je een hor voor de ramen, dan kies je in de online keuzehulp uit het draaikiepraam, uitzet- of klapramen, dakramen of ramen met een speciale vorm. Vervolgens krijg je een overzicht van de raamhorren die geschikt zijn voor dat type raam, soms ook nog met een onderscheid tussen verschillende kozijnen. Zo zijn de vaste raamhorren en de inzethorren geschikt voor draaikiepramen, maar de wijze van montage is afhankelijk van of het kozijn van hout, aluminium of kunststof is.

Raamhorren voor ramen met aparte vormen

Een hor voor een raam met een aparte vorm lijkt misschien een onmogelijke opgaaf, maar niets is minder waar. Van toogramen tot ronde ramen en van veelhoekige ramen tot een raam met een schuine zijde, wij maken de raamhorren geheel op maat. De horrenspecialist komt dan bij je thuis om ter plekke de mogelijkheden te bespreken die geschikt zijn voor het raam waar jij graag een hor in wilt plaatsen.

Online keuzehulp en persoonlijk advies bij de horrendealers

De online keuzehulp is een handige tool die je direct een goed overzicht van de mogelijkheden geeft. Wil je vervolgens meer weten over dat type raamhor of hordeur? Maak dan een afspraak met een winkel bij jou in de buurt. De adviseurs daar hebben antwoord op al jouw vragen en zullen ervoor zorgen dat de hor perfect en nauwkeurig wordt ingemeten. Zodat je straks, als je een hor hebt uitgekozen, er ook lang maximaal plezier van hebt!

Gepubliceerd op: 19 april 2022

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: