HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Zo blijven de pollen buiten de slaapkamer

Was hooikoorts voorheen iets waar je alleen in het voorjaar last van had, nu zweven de pollen al in de winter door de lucht. Wie een pollenallergie heeft, kan zich dus maar beter zo snel mogelijk goed wapenen. Door onder andere te zorgen voor een schone slaapkamer. Niets is immers zo fijn als een goede nachtrust, toch? Daarom zetten wij hier wat tips op een rij hoe je de pollen buiten de slaapkamer houdt.

Horren met pollenwerend gaas

Een pollenallergie zorgt voor steeds langduriger overlast. Het seizoen begint vroeger en duurt langer. En dat is ronduit vervelend. Daarom zijn maatregelen waar je het hele jaar door van profiteert, geen overbodige luxe meer. Zoals vaste horren met pollenwerend gaas. Die houden wel 90% van de pollen buiten, en dat scheelt heel wat gekriebel!

Maximaal effect

Natuurlijk komen pollen niet alleen door een raam naar binnen. Zet de deur open en ze zweven vrolijk mee, loop buiten en ze zitten op je kleren, huid en in je haren. En hang jehet dekbed buiten te luchten dan zitten ze daarop. Een hor met pollenwerend gaas is dus een goed begin, maar voor maximaal effect moet je meer doen.

Slaapkamer met de deur dicht

Een hor kan voorzien worden van verschillende soorten gaas, zoals het pollenwerende gaas. Door voor een vaste hor te kiezen, houd je altijd de pollen via het raam buiten terwijl je wel lekker de kamer kunt luchten. Dit werkt het beste in een kamer die je kunt afsluiten, zoals een slaapkamer. Overdag zet je dan de ramen open terwijl de deur hermetisch gesloten blijft.

Kleding buiten de slaapkamer uitdoen

Ga je ’s avonds naar de slaapkamer, zorg dan dat je buiten de slaapkamer de kleding uittrekt. Nog douchen en haar wassen zorgt ervoor dat er vrijwel geen enkele pol meer op je zit. Zo komt je dus zonder pollen de schone, frisse slaapkamer in en bent je verzekerd van een heerlijke nachtrust die niet verstoord wordt door jouw pollenallergie!

Dekbed luchten zonder pollen

Het dekbed zelf wil je natuurlijk ook wel eens luchten. In de pollenperiode doe je dat het beste uit het raam van een andere kamer zodat jouw slaapkamer schoon blijft. Laat wel een hoes om het dekbed zitten en verwijder deze vervolgens als je het weer naar binnen haalt. De hoes met pollen kan richting de wasmachine en in de slaapkamer pak je weer een schone, frisse dekbedhoes. Het dekbed zelf heeft zo lekker kunnen luchten en de hoes waaronder je slaapt, bevat geen pollen.

Consequent

Het is wel wat gedoe om pollen buiten de slaapkamer te houden. Maar als je heel goed oplet en consequent alles met pollen buiten de slaapkamer uittrekt, schoonwast of verschoont, dan kom je zonder al te veel kriebels het hooikoortsseizoen door. Althans, wat de slaapkamer betreft.

Andere kamers in huis

Het pollenwerende gaas is natuurlijk ook mogelijk in andere kamers zoals de huiskamer, badkamer of keuken. Maar daar is het wel veel lastiger om al die maatregelen vol te houden. Je zult dus niet kunnen voorkomen dat in de huiskamer pollen binnenkomen. Toch scheelt het en het is de moeite waard om te overwegen ook in andere ramen van je huis, dit gaas in de horen te laten bevestigen.

Voor meer informatie over horren met pollenwerend gaas bezoek je een Toppoint dealer!

Wil je meer weten over het pollenwerende gaas voor horren? Kom het dan eens bekijken bij de Toppoint dealer en laat je informeren.

Neem contact op

Gepubliceerd op: 10 maart 2020

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geïnteresseerd in deze blogs: