Kindveilige raamdecoratie

Niets is zo belangrijk als de veiligheid van uw kind. Vandaar dat al onze raamdecoratieproducten kindveilig zijn en voldoen aan de Europese CEN-normen (EN13120, EN16433, EN16434). Raamdecoratie kan namelijk een gevaar vormen voor jonge kinderen, vandaar dat per product accessoires zijn toegevoegd om die gevaren te beperken. Met deze maatregelen worden de bedieningskoorden en bedieningskettingen buiten het bereik van kinderen gehouden.

Een kindveilige lengte voor de bedieningskoorden

De accessoires kunnen aan de muur bevestigd worden waardoor de koorden en kettingen veilig zijn opgeborgen. De montagehoogte (de hoogte gemeten van de vloer tot aan de bovenkant waar het product komt te hangen) is voor de kindveiligheid ook van belang. Doordat u de montagehoogte opgeeft bij uw bestelling, berekenen wij voor u de kindveilige lengte van de koorden en kettingen. Want ook voor de bedieningslengte geldt specifieke regelgeving. Daarnaast zijn de Toppoint producten voorzien van verdere veiligheidsonderdelen waarmee andere risicofactoren worden uitgesloten.

Maatregelen voor kindveilige raamdecoratie

Wordt de raamdecoratie bediend met een ketting of koord, dan is het veiligheidsonderdeel een kettingspanner of koordkikker. En bij een product dat groter is dan 250 cm zal de bedieningslengte berekend worden door 150 cm van de montagehoogte af te halen. Hiervoor moet wel de montagehoogte vooraf bekend zijn. Is dat niet het geval, dan zal de hoogte van het product genomen worden minus 150 cm. Is het product kleiner dan 250 cm en is de montagehoogte bekend, dan wordt de bedieningslengte berekend door 150 cm van de montagehoogte af te halen. Is de montagehoogte niet bekend, dan wordt de hoogte van het product genomen minus 100 cm.

Meer weten over kindveilige raamdecoratie?

Onze kindveilige raamproducten ziet u hieronder. En heeft u een specifieke vraag omtrent de keuze van de soorten stoffen, kleuren en transparantie of een offerte op maat? Dan kunt u altijd contact opnemen met de dichtstbijzijnde dealer.

Advies nodig? Maak een afspraak of ga langs bij uw Toppoint verkooppunt.

 

Raamdecoratie die kindveilig opgeleverd kunnen worden:

Vouwgordijnen

Gordijnen

Rolgordijnen

Versus gordijnen

Verticale lamellen

Jaloezieën

Horren

EasyClick

Duette®Shades

Plisségordijnen

Paneelgordijnen

Scala XL7 jaloezie