Werk je met een beeldscherm?

Let op de lichttransmissie

 

Raamdecoratie geschikt voor ruimtes met een beeldscherm:

Vouwgordijnen

Plisségordijnen

Rolgordijnen

Versus®gordijnen

Verticale lamellen

Duette®Shades

Gordijnen

EasyClick

Welke stof voor raamdecoratie in beeldschermruimtes?

Licht op je beeldscherm kan vervelend zijn. De lichtreflectie zorgt dat je minder goed beeld hebt. Gelukkig is dat simpel op te lossen, door de juiste stof voor je raamdecoratie te kiezen. Ook brandvertragende stoffen zijn een goede keuze voor raamdecoratie in ruimtes waarin je met een beeldscherm werkt. Bij Parket Floors geven we je graag advies!

Gordijnstoffen met de juiste lichttransmissie

In de EU zijn er richtlijnen voor de hoeveelheid daglicht die een stof mag doorlaten. Dat heet de lichttransmissie. Bij Parket Floors in Zwaag vind je gordijnstoffen van Toppoint die aan de richtlijnen voor maximale lichttransmissie voldoen.

Voor ramen aan elke zijde van een gebouw

De richtlijnen voor lichttransmissie van stoffen bij een beeldschermwerkplek hangen af van de locatie van je ramen. Zitten ze aan de noord-, oost-, west- of zuidzijde van een gebouw? Bij ramen aan de noordkant is een maximale lichttransmissie van 20% toegestaan. Bij ramen aan de oost- en westkant is dit 8%. Bevinden je ramen zich vooral aan de zuidkant, dan geldt een maximale lichttransmissie van 5%.

Aangenaam licht op je werkplek met gecombineerde raamdecoratie

Voor een werkplek, kantoor of andere ruimte met beeldschermen is een Toppoint product met stof een goede keuze. Denk bijvoorbeeld aan gordijnenrolgordijnen of Toppoint Duette® Shades. Dan kun je namelijk een stof uitzoeken met de juiste lichttransmissie voor de locatie van je raam. Een andere optie is ‘harde’ raamdecoratie zoals aluminium of houten jaloezieën te combineren met gordijnen. Gecombineerde raamdecoratie heeft veel voordelen. Met dubbele raamdecoratie heb je de lichtinval altijd in de hand. De gordijnstof zorgt bovendien voor een aangename akoestiek en geeft een ruimte een luxueuze uitstraling.

Parket Floors: voor advies, meten en plaatsen

Wil je meer weten over de beste raamdecoratie voor jou? Bij Parket Floors in Zwaag geven we je met alle plezier technisch en stijladvies. Daarmee maak je altijd de juiste keuze. Neem snel contact op.

Wij nemen graag de tijd om je te adviseren en te inspireren. In onze in-huis Toppoint Conceptstore hebben we groot-formaat stofstalen. En op een uniek ledscherm zie je met eigen ogen het effect van raamdecoratie op de lichtinval. Dat maakt kiezen niet alleen makkelijk, maar ook een beleving! Ook voor het inmeten en plaatsen van je raamdecoratie kun je op ons rekenen. Kom vrijblijvend langs aan De Oude Veiling in Zwaag. Of maak direct een afspraak.

Goed advies nodig? Maak een afspraak of ga langs bij Parket Floors